Hayal Gücünün Sınırlarını Zorlayan 10 Fantastik Yeşilçam Filmi

Hayal Gücünün Sınırlarını Zorlayan 10 Fantastik Yeşilçam Filmi
  • 4
    0
    1
    2
  • Günümüzde büyük bir yükseliş ivmesi yakalayan Türk sinema sektörü özellikle 2000 yılı öncesinde pek de parlak zamanlar geçirmiyordu. Teknolojik imkânların yetersizliğinin yanı sıra oyuncu performansları ve senaryo yazımı noktasında da yeterli başarı sağlanamamakta, çağın çok çok gerisinde kalan vasat projeler üretilmekteydi. İşte biz de bu içeriğimizde Türk sinemacılar tarafından gerçekleştirilen bazı başarısız fantastik film denemelerini listeledik, keyifli okumalar dileriz.

     

    1) Atını Seven Kovboy: Red Kit Daltonlara Karşı / 1975 (Imdb 4.9)

    Sadri Alışık’ın “Red Kit” karakterine hayat verdiği bu filmin yönetmen koltuğunda Aram Gülyüz oturuyor… Mersedes’in babasının mal varlığına el koyan Karasakal, yaşlı adamın ölümüne sebep olur. Daltonlar’ın yaptığı soygunlar ise kasaba halkını bıktırmış, insanlar korkudan günlük hayatlarına devam edemez olmuşlardır. Red Kit bütün bu problemleri çözebilmek için yola çıkar.

     

    2) Superman Dönüyor / 1979 (Imdb 3.6)

    Yönetmen koltuğunda Kunt Tulgar’ın oturduğu bu film klasik Superman hikâyesini oldukça enteresan bir dille anlatıyor… Kripton Reisi yeni doğan oğlunu koruyabilmek adına onu bir roketin içine koyarak dünyaya gönderir. Yaşlı bir çift tarafından büyütülen Superman, yıllar sonra gerçekleri öğrendiğinde kötülerin peşine düşer. Filmin hem replikleri hem görsel efektleri hem de oyunculuk performansları vasat denilemeyecek kadar kötü!

     

    3) Dünyayı Kurtaran Adam / 1982 (Imdb 4.4)

    Başrolünü Cüneyt Arkın’ın üstlendiği bu fantastik filmin yönetmen koltuğunda Çetin İnanç oturuyor… Uzay araçları bozulan iki Türk pilot, ıssız bir gezegene düşer ve oradaki gladyatörlere karşı korkusuzca savaşırlar. Türk işi Star Wars olarak adlandırılan filmin hikâyesinde herhangi bir mantık veya tutarlılık yoktur.

     

    4) Yarasa Adam / 1973 (Imdb 3.5)

    Bir Batman uyarlaması olan bu film, azami ölçüde çıplaklığa yer verdiği için bu alanda bir numara olma özelliği taşıyor… Batman, normalinden farklı olarak cinselliğe fazlasıyla düşkün bir süper kahramandır. Robin ise her zamankinden daha fazla geri plandadır. İkili kötülerle savaşırken akıl ve izandan yoksun pek çok sahneye imza atarlar. Güldürürler fakat düşündürmezler.

     

    5) Badi / 1984 (Imdb 3.1)

    Film, seksenlerde fırtına estiren E.T.’nin kötü bir uyarlaması olarak karşımıza çıkıyor… Yönetmen koltuğunda Zafer Par’ın oturduğu Badi, yanlışlıkla İstanbul’a inen bir uzaylı ile küçük bir çocuğun arkadaşlığını anlatır. 

     

    6) Binbaşı Tayfun / 1968 (Imdb 5.5)

    Film, 1941 yılında Marvel tarafından yaratılan çizgi roman karakteri Kaptan Amerika’nın bir uyarlaması olarak karşımıza çıkıyor. Efektleriyle adeta gözleri kanatan bu yapımın yönetmen koltuğunda Tolga Ziyal otururken, başrollerinde Behçet Nacar ve Erol Taş yer alıyor. 

     

    7) Üç Superman Olimpiyatlarda / 1984 (Imdb 3.0)

    Yönetmenliğini Yavuz Yalınkılıç’ın yaptığı bu filmde, Tarih Araştırmaları Merkezi adlı gizli bir teşkilat tarafından üç süper kahraman zaman yolculuğuna çıkarılır. İlk etapta Antik olimpiyatların yapıldığı döneme ışınlanan kahramanlar, dünyayı Alfano isimli uzaylıdan kurtarabilmek için geri çağırılıp uzaya gönderilirler. Neredeyse sahnelerin hiçbirisinin bir diğeriyle alakası yoktur. Senaryo sığ, oyunculuklar amatör, görsel efektler fazlasıyla yetersizdir.

     

    8) Yılmayan Şeytan / 1972 (Imdb 4.9)

    Yılmaz Atadeniz’in yönetmenliğini yaptığı bu film, Doğan isimli bir profesörün ürettiği uzaktan kumandalı uçağı çalıp kendi robotlarına entegre ederek dünyayı ele geçirmek isteyen Doktor Şeytan’ın öyküsünü anlatır. Bütçe ve teknolojik imkanların yetersizliği burada da karşımıza çıkıyor ne yazık ki.

     

    9) Üç Dev Adam / 1973 (Imdb 4.0)

    Yönetmenliğini Tevfik Fikret Uçak’ın yaptığı bu filmde; Türkiye’deki tarihi eserleri kaçırmaya çalışan Örümcek Adam’a karşı savaşan Yüzbaşı Amerika ve El Santo’nun hikâyesi anlatılıyor. Özellikle Örümcek Adam ve çetesinin kostümleri müthiş…

     

    10) Demir Pençe: Korsan Adam / 1969  (Imdb 5.5)

    Filmin yönetmen koltuğunda Çetin İnanç oturuyor. Başrollerini ise; Demir Karahan, Feri Cansel, Nebahat Çehre, Behçet Nacar ve Yıldırım Gençer paylaşıyor… Demir Pençe ve arkadaşları, bütün ajanlarını toplayıp İstanbul’a gelen Fantoma’ya karşı amansız bir mücadeleye girişirler. Amaçları Fantoma’yı yakalayarak polise teslim etmektir.  

     

    Kaynak: 1, 2

                

                


    Yorumlar (1)
    • İnanılmaz iyi bir liste. Kesinlikle hepsini oturup tek tek izleyeceğim. Emeğine sağlık Büşra!

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.