Jean Paul Gaultier'ye Botticelli Davası Açılıyor!

Jean Paul Gaultier'ye Botticelli Davası Açılıyor!
  • 1
    0
    0
    0
  • İtalya'daki sanat müzesi Uffizi, ünlü Fransız tasarım Jean Paul Gaultier'ye dava açmaya hazırlanıyor. Nedeni ise dünyaca ünlü İtalyan ressem Sandro Botticelli'nin eserlerini izin almadan tasarımlarında yer vermiş olması.

    Botticelli'nin 1482-1486 yılları arasında tamamladığı dünyaca ünlü eseri Venüs'ün Doğuşu ismini taşıyan tablosunun tasarımlarda kullanıldığı tespit edildi. İnternet sitesinde, sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar üzerine müze tasarımcı ile iletişime geçerek tasarımların piyasaya çıkmadan kaldırılmasını istedi.

    Tablonun müzedeki en önemli eserleden biri olduğu söylenirken, kamuya ait bir sanat eserinin ticari amaçlı kullanımı için izin alınması ve bir ödeme yapılmasının şart olduğunun altı çizildi. Ancak moda evi izin almadığı gibi ödeme de yapmadı ve tasarımları piyasadan çekmedi. Moda evinin herhangi bir dönüş yapmaması üzerine müze konuyu mahkemeye taşımaya karar verdi.

    Venüs'ün Doğuşu tablosunu eşarp, elbise, pantolon ve tişörtler kullanan moda evinin 100 bin Euro üzerinde tazminat ödeyeceği belirtildi. Elbise 599 Euro, eşarbı 150 Euro'ya satan Jean Paul Gaultier'den ise henüz bir açıklama gelmedi.

    Kaynak


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.