Naziler'in Hikayesi

Naziler'in Hikayesi
  • 2
    0
    0
    0
  • Pek çok insanın acımasızca katledilip öldürüldüğü toplama kampı Auschwitz’te eşcinsel kişilerin yaşadıkları hikayeleri ele aldık. Adolf Hitler önderliğinde yönetilen Nazi partisi sınırları içinde yaklaşık olarak altı milyon Yahudi’nin sistemli bir şekilde öldürülmesi katliamına verilen isimdir. Bununla da kalmayıp aynı zamanda Yahudiler ile birlikte birçok Eşcinsel, roman ve engelli kişiler de katledilmiştir. Bu durum oldukça acımasızca gerçekleştirilen bir olaydır. Nazilerin hikayelerini ve naziler hakkında merak edilen tüm detayları içeriğimizin devamında bulabileceksiniz.

     

     

    Fredy Hirsch
    Fredy gençlik zamanlarında düzenlemiş olduğu kamplar ile Filistin’e göç etmeyi umut ediyor. Aynı zamanda Yahudilere yardım etmenin yollarını arıyordu. Naziler de 1939 senesinde Çekoslovakya’yı işgal edip kamusal bölgeleri Yahudi kişilere yasakladığı için Fredy gençlerin spor yapabilecekleri bir oyun parkı oluşturdu ve bu gençlerin 18 tanesi Danimarka’ya kaçmayı başardı. 1940 senesinde ise Frdey başka bir kampa gönderildi. Daha doğrusu sürgün edildi. Fredy burada geldiği kampta da pek çok çocuğun bakımını üstlenmeye başladı. Düzenli bir şekilde sporlarını yaptırmak için kampın olmayan koşullarında bile bunu gerçekleştirmek için çabaladı. Kampta tüm çocuklar çalışmak zorundaydı ve Fredy çocuklar için kolay işlerde çalışmalarını sağlayarak bunu başardı. Fredy, eşcinsel olmasına rağmen gardiyanlarla makul bir ilişkisi vardı.

    Fredy, bir anda kendisini birkenau’d bir aile kampında buldu. Fredy anlamadığı bir şekilde çocuk bakıcısı oldu. Çocukların etkinlik yapmalarını ve onların ders almalarını sağladı. Hatta çocuklar için dondurucu soğuklarda saatlerce ayakta bekleyerek onların eğitimleri için çabaladı. Günlük yoklamaları içerde olması konusunda da gardiyanları ikna etti. Fakat her defasında yoklama alınırken çocuklar soğuktan uyuyakalırken acımasızca dövüldü. Aile kampında ilk 6 aydan sonra ölüm oranı artmaya başladı ve yaklaşık olarak %25 oranında çocuk ölümü oldu. Fakat fredy’nin himayesinde olan çocuklarda neredeyse hiç ölüm yaşanmıyordu.

     

     

    Kitty Fischer
    Ressam; Ich bin Schwull, ben geyim dediği zaman Kitty bunun ne anlama geldiğini bilmiyordu ve bu bir din mi, sorusunu sorarak 1940 senesinde partneri ile beraber kampa gönderilen bu genç adamı güldürmeyi başarmıştır. Bir süre sonra Kitty ve kardeşine sıcak patates getirerek her gün Kitty’e yemek kaçırmaya devam etti. Kitty ise anılarında ressam için “Hayatta kalmama her zaman yardımcı oldu, bu bir gerçek” dedi. Ressam belli bir süre sonra Kitty’e gelerek başka bir kampa gönderildiğini ifade etti. Diğer gün kampta seçim olacağını ve çok büyük bir grubun gaz odasına gönderileceği konusunda Kitty’i uyarma gereğinde bulundu.

    Genç adam kampın dışında fabrika olduğunu söyledi ve onların dokuma bildiğini söylemesini tembihledi. Kitty ise tabi ki dokuma yapmasını bilmiyordu. Kitty ifadelerinde şunları anlattı: “ Çok gençtim çoğu şeyi hatırlamıyorum. Başıma nelerin geleceğini bile bilmiyordum, o biliyordu. Ama eşcinsel ressamın söylediklerini yaptım ve hayatta kalmayı başardım.” Demiştir.

     

     

    Karl Gorath
    Karl 26 yaşında bir gençti. Kıskanç bir eski sevgili vardı ve sevgilisi tarafından ihbar edilerek nazi ceza yasalarına göre öpüşmek davranışları yasaklayan 175. paragrafı kapsamında tutuklanmıştı. Karl ise tutuklandıktan sonra Hamburg yakınlarında Neuengamme toplama kampına geri gönderilerek burada yaşaması emredilmiştir. Burada hemşirelik eğitimi alan Karl çalışması için bir alt bölümde yer alan hastane hapishanesine yerleştirilmiştir. Fakat Polonyalı mahkumların yiyecek paylarını azaltma reddini alınca da farklı bir yere nakledilmiştir. Siyasi suçlu sayıldığından dolayı kırmızı üçgen takmak zorundaydı.

    Kampın kurtuluşundan 9 gün öncesine kadar ise revirde çalıştı fakat o gün kuvvetli soğukta üstü açık bir yük arabası ile Avusturya da bulunan Linz yakınlarında Mauthausen’e taşınmak zorunda kaldı ve yoluculuk tam olarak 15 gün sürdü. Karl’ın acılarının kamptan sonra dindiğini umut ediyoruz fakat hal böyle olmadı. Karl mart ayının 1945 senesinde tutuklanarak 5 sene hapis cezası aldı. Tüm aflar ve ceza indirim talepleri reddedildi. 5 sene boyunca ceza evinden çıkamadı. Naziler tarafından ise istenmedi. Karl mart ayında ve 2003 senesinde 90 yaşında hayata gözlerini yummuştur.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.