Advertisement

Dünyada Eşi Benzeri Görülmemiş Otomobil Toyota AE86

Dünyada Eşi Benzeri Görülmemiş Otomobil Toyota AE86
  • 1
    0
    0
    0
  • Bir çok JDM tutkununun adını anmadan geçemediği Initial-d animesi ve drift kralı Keiichi Tsuchiya ile tanıdığımız Toyota AE86 otomobili, 1983-1987 yıllarında üretilen E80 kodlu Corolla’yı temsil etmektedir. Fotoğrafta gördüğünüz Sprinter modeli açılıp kapanan farları ile öne çıkarken, Levin ise sabit farlı modelidir. 2 kapılı coupe ve 3 kapılı hatchback kasalarıyla bu araç, Corolla Levin-Treueno serisinin 4. jenerasyonudur.

    Teknik Bilgiler

    Bu otomobil, kilitli diferansiyel ve arkadan itiş özellikleriyle piyasada adını duyurdu. Boyut olarak 4200 mm uzunluğa, 1340 mm yükseklik ve 1630 mm genişliğe sahip olan otomobil, 1 tonu geçmeyen bir ağırlığa sahiptir. 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzımanlarla sahip 3 farklı motor ile üretiliyordu.

    4A-GEU kodlu motor, bu otomobil için üretilmiş en güçlü motordur. 1.6 litre, 16 valf, 129 beygir, 150 nm tork gücü ve 5 ileri manuel şanzıman ile üretildikten sonra AE86 GT, GT APEX ve GT-V kasalarında kullanıldı.

    4A-GEC kodlu motor; 1.6 litre, 16 valf, 112 beygir, 136 nm tork gücü sunarak yine 5 ileri manuel vitesli olarak üretildi ve sadece AE86 Corolla GT-S kasasında kullanıldı.

    4A-C kodlu motor ise bu otomobilin kullandığı motor seçenekleri arasında performansı en düşük olanıdır. 1.6 litre, 8 valf, 86 beygir, 115 nm tork güç sunmaktadır. 4 ileri otomatik şanzıman ile üretilen motor sadece AE86 SR5 kasasında kullanıldı.

    Bu otomobili neden seviyoruz?

    Bir çoğumuzu bu araba kültürüne iten Initial-d animesindeki namı değer Hachi-Roku sahnelerinde ve drift kralı Keiichi Tsuchiya’ nın sürüş performanslarında gördüğümüz üstün yol tutuşu, 129 beygir güç üretimi, arkadan itişli ve kilitli diferansiyel ile zamanın en gözde Japon otomobili olan Toyota AE86 bu özellikleriyle bizim kalbimizi kazanmakla kalmayıp ölmeden önce bu otomobil ile speed chimp’ in tatlı sesi eşliğinde Haruna Dağında Night Touge’ lara katılma isteğini bizlere aşılamıştır.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.