Arbitraj Nasıl Yapılır?

Arbitraj Nasıl Yapılır?
  • 0
    0
    0
    0
  • Kripto paralar yüzlerce farklı kripto para borsasında trade edilirler ve genellikle fiyatları platformdan platforma değişiklik gösterir. Fiyat farklılıkları kripto arbitraj fırsatlarıdır. 

    Bir platformda ucuza satılan bir kripto parayı satın almak ve daha pahalıya satılan bir platformda bu varlıkları satmak tamamen yasal bir kazanç yöntemidir.

    Buna bir örnek verecek olursak, 

    A borsasından Bitcoin satın aldığımızı ve B borsasında satın aldığımız Bitcoin’leri daha yüksek bir fiyata sattığımızı düşünelim. Bu örneğin daha iyi anlaşılabilmesi için, CoinMarketCap sitesini ziyaret ederek ve sitede Bitcoin seçilerek farklı kripto para borsalarındaki değişen fiyatlara bakabiliriz.

    Yazının yazıldığı şu dakikalarda (12.11.2022, 23:15), Bitcoin fiyatı Binance üzerinde 16.864 USDT’ye bedelken, Kucoin borsasında 16.859 USDT’den değer görüyor. 

    Bu tabloya göre Kucoin üzerinden satın aldığımız her 1 BTC’yi Binance üzerinde sattığımızda 5 USDT’lik bir gelir ederiz.

    Kripto para piyasasındaki yüksek volatilite (oynaklık), arbitraj fırsatları yarattığı için gerçekte kötü bir özellik olmasa da burada şunu bilmekte fayda var: Kripto para piyasası ne kadar volatil olursa yapacağımız arbitraj işlemini de o kadar hızlı yapmamız gerekir. 

    Kucoin üzerinden BTC satın almak, bu BTC’yi Binance’e aktarmak ve orada satmak belirli bir zaman alacağı için bu esnada fiyatlarda değişimler yaşanabilir ve elde edeceğimiz kazanç artabilir, azalabilir hatta yok olarak zarar etmemize de yol açabilir. 

    Yukarıda belirtilen risklere rağmen, bazı arbitraj yöntemlerinde fiyatların değişmesi herhangi bir problem yaratmamaktadır. Bu yöntemler borsalar arası, üçgen, istatiksel ve mekânsal olarak dörde ayrılır.

    Kaynak: Arbitraj Nasıl Yapılır?


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.