Blockchain Nedir, Nasıl Oluşturulur?

Blockchain Nedir, Nasıl Oluşturulur?
  • 1
    0
    0
    0
  • Türkçe anlamıyla blok zinciri olarak bilinen Blockchain dijital bir kayıt defteridir. Dijital ortamda gerçekleşen işlemlerin kayıtları veri olarak buranın bünyesinde saklanır. Bu veriler asla değiştirilemez. Verilen korunmasını sağlayan bu dijital kayıt defteri oldukça güvenlidir.

     Merkeziyetsiz ve değiştirilemez olduğu için herhangi bir kurum ya da finansal yetkililer blok zincirine müdahale edemez. Aynı zamanda işlemler burada hızlı bir şekilde gerçekleşir. Şifreli bir zincir olan bu sistemde işlemler güvenli şekilde gerçekleşir ve Blockchain teknolojisi birçok alanda kullanılabilir. NFT platformlarının çoğu da dijital kayıt defteri teknolojisinden oluşturulur.

     Zincir ve kayıtlardan meydana gelen Blockchain, tüm içerik ve verileri kapsamaktadır. Tüm para transferleri, alım satım işlemleri ve benzer finansal işlemler burada kayıt altına alınır. Bu kayıtlarla dijital kayıt defteri sistemi oluşturulur. Kısaca özel algoritmaların yardımıyla gerekli şifremele yöntemiyle oluşturulur.

     NFT Ticareti

     Alınan NFT'ler platform üzerinden daha yüksek bir fiyata satılabilir. Böylece NFT ticareti de başlamış olur. NFT ticaretinin gerçekleşmesi için Ethereum alınması gerekir. Bilindik kripto borsalardan birini tercih ederek burada yer alan Ethereum'u alabilir ve kolayca NFT alım satımı yapabilirsiniz.

     Fiyatlarının artmasıyla NFT’ye olan talep de orantılı olarak artıştadır. Böylece hem sanatçılar hem de yatırımcılar karşılıklı olarak satışların gerçekleştiği platformlardan yararlanıyorlar. NFT uzmanlarına göre bu durum gelecek zamanlarda gündelik hayatla bir bütün hale geleceğini gösteriyor.

    Kaynak: Blockchain Nedir, Nasıl Oluşturulur?

    coinreen.com


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.