İlginç Konularıyla Akla Kazınan 5 Korku Filmi

İlginç Konularıyla Akla Kazınan 5 Korku Filmi
  • 1
    0
    0
    0
  • Bazı korku filmleri vardır ki bir efektten fazlası değildir, oradan buradan fırlayan iskeletler bizi yalnızca güldürür. Bazı korku filmlerinde ise yalnızca bıçaklar, kan ve dehşet vardır. Ancak bazı korku filmlerinde düşünmemiz, sorgulamamız gerekir. Hatta sonunda ağzımız açık kalır. Kendimizi filmin içine çekilmekten alamayız, olayları ve sebepleri merak ederiz. Yeri gelir şaşırır ve filme hayranlık duyarız. İşte bizi kendine bağlayan, aynı zamanda tedirgin eden kaliteli korku filmlerinden yalnızca birkaçı.

    1. The Conjuring (Korku Seansı)

    Ed ve Lorraine Warren çifti hayatlarını paranormal olayları araştırmaya adamışlardır. Perron ailesi ise kırsalda bir eve, yeni taşınmışlardır ve evde garip olaylar dönmektedir. Bu olaylar aile üyelerine zarar verecek boyuta ulaştığında Warrenlara başvururlar ve hep birlikte olayın kökenini araştırmaya başlarlar. Yönetmen koltuğunda James Wan’ın oturduğu filmde Ed ve Lorraine rollerinde Patrick Wilson ve Vera Farmiga’yı görüyoruz. Ayrıca serinin ikinci filmi de izleyiciyle çoktan buluşmuş olup yine Warren ailesinin bir başka davasını ele alır.

    2. Insidious (Ruhlar Bölgesi)

    Lambert ailesi 3 çocuklu mutlu bir ailedir ta ki çocukları Dalton bir sabah uyanmayana dek. Doktorlar buna bir çare bulamaz, üstelik evde tedirgin edici şeyler yaşanmaya başlamıştır. Aile başka bir eve taşınır ancak talihsizlikler peşlerini bırakmaz ve bu konularda uzman olan Elise’e danışırlar. 4 filmlik serinin ilk iki filmi aynı aileyi konu alır. James Wan’ın yönettiği filmin başrollerini Patrick Wilson ve Rose Bryne paylaşıyor.

    3. The Purge (Arınma Gecesi)

    Tipik bir korku filminden çok daha farklı bir seri olan Arınma Gecesi üçlemesinde bir distopyayla karşı karşıyayız. Amerika’nın tamamında yılda bir günlüğüne her türlü suç meşru ve halk bugünü içlerindeki şeytani güdülerden arınmak için kullanıyor. Biz ise bu filmlerin her birinde halkın farklı bir kesiminin arınmasına şahit oluyoruz. James DeMonaco’nun yönettiği serinin her bir filminde farklı oyuncular ve olaylar bizi bekliyor ancak gerilimin dozu düşmüyor.

    4. The Others (Diğerleri)

    İki çocuğu da ışığa oldukça duyarlı olan Grace (Nicole Kidman) karanlık bir evde yaşamaktadır. Onların eğitimi ve tüm ihtiyaçlarıyla kendisi ilgilenmektedir. Filmin başında evin eski hizmetlilerinin de onlarla yaşamaya başladığını görürüz ancak birtakım olaylarla birlikte ailenin huzuru tamamıyla kaçar. Ya da belki biz olaya ters tarafından tanık oluyoruzdur?

    5. Sinister (Lanet)

    Bir suç yazarı olan Ellison Oswalt, yeni romanına malzeme bulmak için önceki ailenin öldürüldüğü bir eve taşınır. Eşinin ve çocuklarının ise bundan haberi yoktur. Tavan arasında bulduğu kutuyu açan Ellison bir sürü kasetle karşılaşır, onları izler ama karşısına çıkan şey dehşet vericidir. Kasetler önceki ailelerin ölümlerine ait kayıtlardır. Ellison bu gizemi çözmeye çalışırken kendisi ve ailesi çoktan bu belaya bulaşmıştır.   Kaynak: 1, 2, 3, 4, 5

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.