Andy Serkis ve Hayat Verdiği 5 Karakter

Andy Serkis ve Hayat Verdiği 5 Karakter
  • 0
    0
    0
    0
  • Bilgisayar teknolojileriyle ekrana yansıyan karakterlere arka planda kimlerin hayat verdiğini bilmeyiz her zaman. Bazı karakterler vardır ki uzun yıllar aklımızdan çıkmaz, her bir sahnesi bir bir kazınmıştır aklımıza. Böyle kült karakterlerden birkaçına hayat veren yetenekli bir oyuncudan bahsedelim bugün. Andy Serkis 20 Nisan 1964'te İngiltere'de dünyaya geldi. Çocukken sanatçı olmayı, resimler çizmeyi ve kamera arkasında yapım işleriyle uğraşmayı hayal ediyordu ve ardından bir oyunda rol almasıyla hayatı değişti. Eğitim hayatının kalan kısmında oyunculuğu üzerinde çalışan ve birçok oyunda yer alan oyuncunun 1999 yılında Yüzükleri Efendisi serisinde Gollum rolünü kazanmasıyla onun için çok farklı bir dünyanın kapıları açıldı. andyserkis-wannart Şimdi de sıra Andy Serkis'in gönlümüzü çalan favori 5 karakterinde!

    1. Gollum

    andyserkis-wannart J.R.R. Tolkien'in dünya çapında olay yaratan kitabının oldukça iyi bir uyarlaması olan Yüzüklerin Efendisi serisi birçok ödül kazanmış ve birçok rekora imza atmıştır. Andy Serkis filmde yalnızca Gollum ve Sméagol'a hayat vermekle kalmamış; Snaga, Mauhur ve Angmar'ın cadı kralını da seslendirmiştir. Bu rolde 4 yıl harcayan oyuncu birçok ödüle aday gösterilmiştir, ayrıca film çekimlerinin ardından iki yüzükten biri Elijah Wood'a diğeri ise kendisine verilmiştir. Böyle bir karaktere hayat vermek kolay değil tabi. Gollum'un her sahnesinde iki defa çekim yapılmak zorundaydı. İlkinde Serkis, Elijah Wood ve Sean Astin ile birlikte oynuyordu; böylece Wood ve Astin, Gollum'un o sahnedeki hareketlerini biliyordu, ayrıca CGI sanatçıları da Gollum'un fiziksel hareketlerini ve yüz ifadelerini tam olarak anlayıp düzenleyebiliyorlardı. Diğer çekimde ise Frodo ve Sam sahneyi oynarken o seslendirmeyi yapıyordu. Karakterin hikayesine de biraz değinelim. Gollum eskiden Smeagol adında bir hobbittir; kuzeni Drégol onunla birlikte balık tutarken Tek Yüzük'ü bulur ancak Sméagol onu öldürerek yüzüğün sahibi olur. Dumanlı Dağlar'da 500 yıl boyunca ışıktan uzak hayaletimsi bir hayat sürer ve Gollum adını alır. Uzun yıllar yüzüğün esareti altındaki yaşamının ardından yüzüğü Hobbit: Beklenmedik Yolculuk filminde izlediğimiz gibi Bilbo Baggins'e kaptırır. 'Kıymetlimisss' dediği yüzükle yılların ardından Frodo Baggins sayesinde yeniden karşılaşan Gollum, onu ele geçirmek için Frodo'ya yolcuğunda rehberlik etmeyi kabul eder ve Frodo'yu yüzüğü yok etmek üzere Hüküm Dağı'na götürür. Tabii bu pek normal bir yolculuk olmayacaktır, üstelik Gollum'un yüzüğü yok etmek gibi bir planı da yoktur.

     andyserkis-wannart

     2. Caesar

    Maymunlar Cehennemi: Başlangıç(2011) Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti(2014) Maymunlar Cehennemi: Savaş(2017) Günümüz yılları içerisinde geçen filmde genetik mühendislerinin maymun beyniyle ilgili yaptığı çalışmalar sonucu ortaya çıkıyor Caesar. Şaşırtıcı derecede zeki ve insani duygulara sahip ancak bu özellikleri insanların onu kabullenmesini sağlamıyor. Üstelik maymunlar ve insanlar arasında bir hakimiyet savaşı var ve Caesar bu savaşın tam ortasında. andyserkis-wannart

    3. King Kong

    Serkis bu filmde hem görkemli Kong'u hem de Lumpy karakterini canlandırıyor. Film çekmek üzere ekibiyle birlikte Kafatası Adası'na giden Carl Denham'ın adada yaşayan devasa goril hakkında en ufak bir fikri yoktur. Üstelik Kong, filminin başrol oyuncusu Ann Darrow'u kaçırır ve ona aşık olur. Bir klasiğin beyaz ekrana yeniden uyarlanışı olan King Kong(2005)'un Ann Darrow'u Naomi Watts, Serkis'in performansı hakkında şöyle diyor: “Tamamen Andy’ydi. Evet, post-prodüksiyonda sihirli bir şeyler oldu, özel efektler vardı ama, Kong başka bütün karakterler gibi bir karakterdi. Pek çok ifadeye sahipti, ben hep ona tepki gösterdim. Bütün hareketleri, duyguları, o korkunç yüzü bir anda değiştiren tebessüm, gözlerdeki ışık, hepsi Andy’dir.”

    andyserkis-wannart-1

     4. Kaptan Haddock

    Steven Spielberg tarafından yönetilen The Adventures of Tintin(2011)/Tenten'in Maceraları filminde ise Kaptan Haddock rolünü üstleniyor usta oyuncu. Haddock sürekli içer ve kaptanı olduğu gemide neler döndüğü hakkında bir fikri yoktur. Ana karakter Tenten, bulduğu gemi maketinin bir hazineye ait şifre olduğunu anlar ve Kaptan Haddock'un yardımıyla geminin sırrını araştırmaya başlar.

    andyserkis-wannart

     5. Ulyses Klaue

    Avengers: Age of Ultron(2015) Black Panther(2018) Ulyses Klaue, Black Panther'ın baş düşmanlarından biri. Marvel çizgi romanlarında yer alan bu karakterle Avengers 2 filmi ile sinematik evrende de buluşmuştuk. Karaborsada silah satıcısı olan bu gangster Ultron'la karşılaşmaları esnasında kolunu kaybetmişti. Black Panther filminde de kendisini Eric Killmonger'ın yanında görüyoruz. andyserkis-wannart Bu rollere ek olarak Andy Serkis, Mürekkep Yürek(2008) filminde Capricorn'u, Prestij(2006) filminde Bay Alley'i, Longford(2006) filminde Ian Brady'i, Star Wars filmlerinde Snoke karakterini ve daha birçoğunu canlandırdı. Önümüzdeki yıllarda programı oldukça dolu olan yetenekli oyuncuya başarılar diliyoruz. Nice yıllara Andy Serkis!   Kaynak: 1, 2, 3, 4

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.