Gelmiş Geçmiş En Ünlü Sloganlı Tişörtler

Gelmiş Geçmiş En Ünlü Sloganlı Tişörtler
  • 2
    0
    0
    0
  • Sanırım son dönemlerin en popüler konularından bir tanesi ‘Nepo Baby’ler. Nepo Baby’lerin kim olduğu, ne olduğu sosyal medya gündemini oldukça meşgul ederken Hailey Bieber’ın ‘Nepo Baby’ sloganlı tişörtü ile salına salına poz vermesi ortalığı biraz kızıştırdı. Gelin hep birlikte Nepo Baby neymiş ve Hailey Bieber gibi magazin gündemini meşgul eden konularda sloganlı tişörtleriyle gündemde kendisine yer bulmaya çalışan ünlülerin yakın geçmişlerine hep birlikte bakalım!

    Nepo Baby nedir ve gündemimizi neden bu kadar meşgul ediyor diye sormaya devam ediyorsanız eğer hemen açıklayalım. New York Magazine son çıkan yayınında ‘She has her mother’s eye and agent.’ başlıklı bir yazıya kapağında yer verdi günümüz Nepo Babylerine güzel bir selam yolladı, sonrasında ise sosyal medya gündemini bu olay oldukça meşgul etti. Nepo Babyler kimdir, nedir sorularına cevap olarak ise Nepo kelimesi ‘Nepotizm’in kısaltması olarak kullanılıyor, nepotizm kelime anlamıyla dilimize çevirdiğimizde ‘adam kayırma, akraba kayırma veya adil olmayan şekilde yapılan ayrımcılık’ anlamlarına geliyor. Nepo Baby tanımı ise annesi veya babasının sahip olduğu nüfuz sayesinde bir yerlere gelmiş çocukları temsil etmek amacıyla kullanılıyor. Gösteri dünyasına hepimiz daha çok hakim olduğumuz için gösteri dünyasının Nepo Babylerini daha yakından tanıyabiliyoruz ancak bunun sadece gösteri dünyası ile sınırlı olmadığını aslında hayatlarımızın pek çok yerinde birden fazla Nepo Baby ile yüz göz olduğumuzun farkına varabilirsiniz biraz düşününce. 😊

    Neyse konumuz başka yerlere kaymadan, Nepo Babylerimiz gösteri dünyasında ana-baba kontenjanından hayatımıza giren ünlüler olarak karşımıza çıkıyor. Buna örnek verecek olursak bütün gün sabahtan akşama kadar konuştuğumuz Bella Hadid, Hailey Bieber, Kendall Jenner, Lily-Rose Depp, Kaia Gerber, Brooklyn Beckham gibi çok çok ünlü isimi örnek verebiliriz. Peki bizden kimler var? Zehra Çilingiroğlu (Yılların Zehra bebeği), İdo Tatlıses, Taro Emir, Oğulcan Engin gibi gibi isimler akla ilk gelenler.

    Peki bizim bu Nepo Babyler ile ne alıp veremediğimiz var diye sorarsanız eğer, kimileri anneleri babaları olmasa sahip oldukları şöhrete kendi tırnaklarıyla kazısalar bile gelemeyeceklerini söylerken kimileri ise bunu anne babasını referans olarak kullanıp kariyerlerine yine kendilerine kattıkları değerler ile güçlendirdiklerini söyleyerek olaya çok pollyanna şeklinde yaklaşıp dramatize edenler olarak ikiye ayrılıyor. Şahsi fikrim tabi ki ilkinden yana çünkü neden olaylara pozitif yaklaşalım? Bütün bu kaostan ve bir sürü tartışmadan sonra ise Hailey Bieber ‘evet ben Nepo Baby’im ne olmuş yani?’ dercesine giydiği Nepo Baby sloganlı tişörtü ile biraz gündem yarattı diyebiliriz ancak biraz yarattı. Maalesef bu hareketiyle pek çok kişinin gözünde konuyu kendine çekmeye çalışıp gündem yaratan biri olarak kalmaya başardı. Peki Hailey Bieber ilk mi? Hayır değil. Tarihin tozlu sayfalarını karıştığınız zaman aslında magazin dünyasını bir süre meşgul etmiş pek çok olayla ilgili ünlü isimlerin benzer sloganlı tişörtler giydiğini görebilirsiniz.

    Tom Hiddleston ve I Love T.S Tişörtleri

    Onlardan biri yakın tarihli Tom Hiddleston’ın Taylor Swift ile birlikte olduğu zamanlarda giydiği I Love T.S tişörtleri. Taylor Swift silah zoruyla mı giydiriyordu bilmiyoruz ancak Tom Hiddleston gerçekten de flört ettikleri dönem boyunca pek çok kez bu tişörtlerden giydi. Öyle ki Taylor LWYMMD klibinde dansçılarına benzer tişörtün siyahı giydirerek Tom Hiddleston’ın bu hareketini ti’ye bile aldığı söylendi. Eh işte kimseye yaranılmaz.

    Hilton Kardeşlerin Team Mücadelesi

    Bir diğer (ki bence en ikoniklerinden biri) sloganlı tişört olayı ise Paris Hilton ve kız kardeşi Nicky Hilton’un giydiği ‘Team Aniston’ ve ‘Team Jolie’ tişörtleri. 2005 yılında Mr. and Mrs. Smith setinde tanışıp aşk yaşayan ve uğruna biricik eşi Jennifer Aniston’ın terk eden Brad Pitt ve Angelina Jolie aşkına gönderme olarak taraflarını belli eden bu tişörtleri giymeleri. Yıllar sonra taraflar birbirlerine düşman gibi değil pişman gibi baktılar ama yine de siz bilirsiniz tabi.

    Julia Roberts ve Victoria Beckham'ın Hayat İle Mücadelesi

    Tabi ünlü isimler her zaman başkalarının magazin olayları için böyle komiklikler şakalar yapmıyordu. Bazen de kendi hayatlarına ilişkin olarak tavırlarını belli etmek amacıyla ufak tefek küçük ancak iğneleyici davranışlarda da bulunabiliyordu. 2000’li yıllarda Julia Roberts şu an evli olduğu Daniel Moder ile flört dönemindeyken Daniel Moder’ın makyaj sanatçısı Vera Steimbeg ile olan evliliğinin boşanma süreci biraz fazla uzamış, bu durumu kafaya takan Roberts ise kendi bildiğini okuyarak kelime oyunlu tişörtü ‘A Low Vera’ (aleo vera çiçeğine gönderme yaparak aralarındaki aşka engelleyen Vera Steimberg’in aradan çekilmesini ve onları rahat bırakması gerektiği mesajını vermeye çalışıyor) sloganlı tişörtü ile basının yoğun olduğu bölgede kahve içerken birbirinden ‘güzel’ pozlar vermişti. Eh sadece Julia Roberts değil Victoria Beckham de pek gülümsememesiyle bilinen bir ünlü olduğu için suçu modaya atmış ve o da ‘Fashion Stole My Smile’ sloganıyla basın karşısına çıkmıştı. Her türlü suçu atacak birileri mutlaka bulunur hiç dert etmeyin.

    Kısacası ünlüler yine bildiğiniz gibi, gerçek dünyadan ve dertlerden uzak. Kimisi başkasının kocasını elinden almak için tişört giyer kimisi annem babam ünlüyse size ne oluyor bu benim hayatım kimse karışamaz der ve bize sadece bunları yazıya dökmek kalır. Hepimize böyle dertlerin dert olmadığı sadece birer dedikodu malzemesi olan ve bizi hiç üzmeyecek bir hayat diliyorum.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.