Bon Voyage 2!

Bon Voyage 2!
  • 3
    0
    0
    0
  • Gidebilir miyiz, gidemez miyiz bilmiyorum. Benim için oradan buradan anlık duyduğum, internette gezinirken karşıma çıkan bu şehirleri paylaşmak istedim. Sokaklarında, tiyatrolarında, sergilerinde saatlerimi harcamak istediğim, şehrin bir yerinde bulduğum rastgele bir kafe ve okuduğum kitabım, şanslıysam yakalayabildiğim gün batımı ile huzurlu günler, umarım bana ve aynı hayallere sahip herkese gelir..

    Avignon, Fransa

    Şarap, sanat, tarih, mimari..Her şeyi ile beni büyüleyen Fransa..

    Bir çocuk şarkısı olan "Sur le pont d'Avignon" ile dünyaca ünlü olan köprü, 17. yüzyıla kadar Rhône Nehri boyunca ulaşım için kullanılmış ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde; Pont Saint Bénézet!

    Festival d’Avignon

    Palais des Papes/Papa Sarayı’nın tarihi avlusu her yıl düzenlenen sanat festivali, dans, tiyatro, müzik ve sinema olmak üzere birçok sanat dalına ev sahipliği yapıyor.

    Annency

    Yıllarca mahkeme, darphane, hapishane olarak kullanılan yapı şimdi tarih müzesi; Le Palais de I'Île

    Avrupa'nın En Temiz Gölü; Annency

    Annency Kalesi

    12. ve 16. yüzyıllarda Cenevre Kontları'na ev sahipliği yapmış 1953 yılında müzeye dönüştürülmüştür.

    Vigan Şehri, Filipinler

    Güneydoğu Asya'da bulunan Filipinler'e olan merakım, tatile giden bir arkadaşımın yemeklerini ve özellikle Vigan City'nin güzelliğini anlatması ile başladı..

    İspanyollar ile ilk karşılaştıklarında, Vigan Ilocos sakinleri koylarda veya nehir ağızlarında büyük köylerde yaşıyor, Çinliler ve Japonlarla ticaret yapıyorlardı..

    Vigan Katedrali

    Şehrin ana meydanında yer alan, Vigan Katedrali, Metropolitan Cathedral of the Conversion of St. Paul olarak da bilinen yapı, Temmuz 2022'de Luzon depremi nedeni ile büyük hasar gördü.

    Ve.. tüm ihtişamı ile Çikolata Tepeleri

    Trinidad/ La Canchanchara Bar, Küba

    Canchanchara kokteyli! Rom, lime, bal ve su ile Canchanchara Bar'da yapılmaya devam edilen bu kokteyl, Küba'nın bilinen en eski kokteylidir. 

    Che'nin Şehri; Santa Clara

    Santa Clara Che Guevara’nın şehri olarak biliniyor; Che öncülüğündeki girişimin sonucunda Batista ülkeyi terk ederek kaçmıştır..

    Hemingway'in Evi

    Ernest Hemingway Küba'ya hayrandı ve hayatının uzun dönemlerini Havana'nın doğusunda, 1940'ta satın aldığı Finca Vigía'da geçirdi. Çanlar Kimin İçin Çalıyor ve Yaşlı Adam ve Deniz gibi en ünlü romanlarından bazılarını burada yazmıştır… Ev, Hemingway'in orijinal mobilyaları ve 9.000 kitap da dahil olmak üzere eşyalarıyla şimdi bir müze.

    Bon Voyage, 'iyi yolculuklar' anlamına geliyor. Hayatımın son dönemleri, kendimin ve çevremdeki herkesin bitkin, yorgun hissettiği karanlık bir dönem. Her zaman arkadaşlarım ile bir araya geldiğimizde "bu ülkeyi merak ederim", "buradaki sergilere gidelim" diye konuştuğumuz ama umudumuzun olmadığı, çok masalarda, çok kahveleri bitirdik. Merak ettiğim bu şehirleri, yapıları, tiyatro-sinema-kütüphaneleri ve ileride paylaşacaklarımı en azından içimizde ufacık umut bırakması için paylaşıyorum.

    Kaynaklar: 1, 2, 3


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.