Şarap içileceği vakit kültürlü gözükmek için mikro tavsiyeler.

Şarap içileceği vakit kültürlü gözükmek için mikro tavsiyeler.
  • 12
    0
    0
    1
  • Şarap tembeli olunsa dahi bir gün gerekli olabilir endişesi ile zihnin bir köşesinde bulundurulması gereken kurallar bütününden kısaca bahsedeceğim siz değerli okurlara. Şarap kültürünü yalayıp yutmanızı istemesem de en azından içmeden önce tadımını, koklamasını yapacak kadar az biraz bir şeyler bilin. Sonuçta, sarhoş olmak için değil sadece ve sadece zevk için içiyorsunuz bunu asla unutmayın. Şimdi sırada maddeler halinde kısa kısa temel bilgiler var. Kültürlenme vakti.

     

    ∘ Roze ile başlamak güzel bir tercih olabilir. Rengine bakıp "Böyle şarap mı olur, şarap dediğin kan kırmızı olur." gibi saçma sapan bir yorumla, şarabı sadece film ve dizilerde görmüş yurdum insanı mantığıyla hareket etmeyin.

    ∘ En başta gövdeli şarapları çok tercih etmemeniz sizin için iyi olacaktır. Bu anlamda şaraba başlamak için kalecik karası seçilebilecek en güzel seçimlerden biridir.

    ∘ Tıpa yerine çevirmeyle açılan teneke kapak taşıyan şarapları almayın, gerçek mantar kullanan şaraplar her zaman tercih sebebidir.

    ∘ Kadehi, bombeli üst kısmından değil aşağıdaki çubuk kısmından tutun ki acemiliğiniz anlaşılmasın, bunun mantığı vücut ısınızla şarabı ısıtmamaktır.

    ∘ Kaliteli bir restoranda garsonun şarap tadımı teklif etmesi, şarabın bozuk olup olmadığını anlamanız içindir, tadına bakmanız için değil. Bu nedenle tadım sonrasında "oo güzelmiş" yerine "problem yok" gibi cümleler kurun.

    ∘ Şarap üzümlerinin isimlerini ve telaffuzlarını öğrenin ki sipariş esnasında komik duruma düşmeyesiniz.

    ∘ Özellikle karşı cinsle karşılıklı içiyorsanız kadehinizi yudumlamadan evvel karşınızdaki insanın gözünün içine bakıp kadehinizi kaldırın ve birlikteliğinize, geleceğinize, hatunun güzelliğine vs. içiniz. Sapan saçma şeylere kadeh kaldırmayın sakın.

    ∘ Şaraptan "ay bu çok buruk" dediğiniz o buruk tadı sevmiyorsanız daha düşük gövdeli şaraplar içmelisiniz. Klasik boğazkere-öküzgözü kupajı içebilirsiniz. Ya da merlot yerine cabernet sauvignon tercih edebilirsiniz. Bunlar risksiz üzümlerdir. Çok sürprizli olmaz.

    ∘ Tüm dünyada uygun saklama sıcaklığı 13 °C olarak kabul edilir ancak bu değer -sabit olmak koşulu ile- koleksiyonun niteliğine bağlı olarak 10 °C -16 °C arasında herhangi bir yerde de olabilir. Lütfen kendisine bira muamelesi yapmayın, buzlukta heder etmeyin. Ve eğer mümkünse açtığınız şarabı en azından bir 15 - 20 dakika karafta bekletin. Tortusunu alsın.

    ∘ Şişedeki şarabı bitiremiyorsanız mantarla kapatıp buzdolabında bir gün saklayabilirsiniz. Vakumlu kapatıcınız varsa bir haftaya kadar durabilir. En olmadı, çevir-aç kapaklı bir şişeye aktarabilirsiniz ama bence için bitirin şarabı.

     

    Evet değerli okurlar. Artık üst düzey şarap uzmanlarından bir tık daha az şarap uzmanısınız. Arkadaşınızla yahut sevgilinizle şarap içeceğiniz vakit bu bilgileri kullanırsanız karşınızdakinin ilgisini toplarsınız. Denendi onaylandı.

    Şerefe!

     

    ♆ 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.