Keira Knightley'in Dönem Filmlerinde Hayat Verdiği 5 Karakter

Keira Knightley'in Dönem Filmlerinde Hayat Verdiği 5 Karakter
  • 0
    0
    1
    0
  • Tarihi ya da dönem filmlerinin kuşkusuz aranan oyuncularından biri olan Keira Knightley, oynadığı her rolün hakkını veren İngiliz bir sinema oyuncusu. Yer aldığı filmlerin çoğunun dönem filmi olması ve bu yüzden o dönemin ruhunu yansıtması gerektiğinin bilincinde olan Knightley, aynı zamanda pek çok rolü ile de ödül törenlerinde aday gösterilmiştir. İşte sizler için Keira Knightley'in hayat verdiği birbirinden güzel film karakterleri. İyi okumalar!

    1) Georgiana Cavendish (The Duchess)

    Filmde başrollerde Keira Knightley Georgiana rolüyle ve Ralph Fiennes onun eşi rolünde yer almaktadır. 18. yüzyıl İngiliz aristokratlarından Devonshire Düşesi Georgiana Cavendish'in biyografisinden uyarlanan 2008 yapımı filmdir. Düşes Georgiana dönemin en görkemli kadınlarından birisiyken Knightley inanılmaz performansı ile izleyicilere onun ruhunu aşılıyor adeta!

    2) Anna Karenina (Anna Karenina)

    Anna Karenina, Lev Tolstoy tarafından kaleme alınan bir kitap. Aşkı ile evliliği arasında sıkışıp kalan bir kadının toplum baskısı altındayken yaptığı seçimleri konu edinmektedir. Sinemaya uyarlanan bu yapıtta, yönetmen Joe Wright'ın bakış açısıyla ve büyülü sahne geçişleri ile Keira Knightley oyunculuğunu konuşturmuştur.

    3) Elizabeth Bennet (Pride and Prejudice)

    Jane Austen'ın Pride and Prejudice eserinden uyarlanan filmde Knightley, Elizabeth Bennet rolü ile 20 yaşında Oscar'a adal gösterilmesiyle, En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterilen en genç 3. kişi oldu.

    4) Joan Clarke (The Imitation Game)

    Joan Clarke, İngiliz kripto analist ve kod kırıcıdır. Alan Turing ile Alman kodlarını kırmak için ter dökmüş fakat onun gölgesinde kalmıştır. Gerçek hayattan uyarlanan The Imitation Game filminde Keira Knightley tarafından canlandırılan karakter, Joan Clarke'ın aslında ne kadar önemli bir kişilik olduğunu biz izleyicilere sunmaktadır.

    5) Cecilia Tallis (Atonement)

    Yine Joe Wright ve yine Keira Knightley! Ian McEwan'ın romanından uyarlanan Atonement isimli filmde Knightley, performansıyla En İyi Kadın Oyuncu-Drama dalında bir kez daha Altın Küre'ye aday gösterildi. Cecilia Tallis'in giydiği yeşil elbise ise filmin odak noktasından biri olmuştur. Kaynak: 1

    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.