Sevilmek için kendimiz olmaktan vaz mı geçmeliyiz?

Sevilmek için kendimiz olmaktan vaz mı geçmeliyiz?
  • 4
    0
    0
    0
  •  
    Hiçbir kötü niyet taşımasa da sevdiklerimizin bizi sürekli değiştirmeye çalışması, bizde olmayan özeliklere sahip olmamızı, sahip olduğumuz ama beğenmedikleri özelliklerimizden de vazgeçmemizi istemeleri can sıkan bir konu.
     
    Tamam. Bazen nasıl davrandığımızın farkında olmayabiliriz. Bize çok normal gelen ama dışardan bakan bir göze göre çok itici ve bize zarar veren davranışlarımız, huylarımız olabilir. Bizden istenilen bu değişimi, durumları objektif bir şekilde gözden geçirdikten sonra biz de istiyorsak yaparsak sıkıntı yok. Ama aksi durumda sıkıntı. 
     
    Davranışlarımızın, huylarımızın, kişiliğimizin
    oluşması yıllar alıyor. Dolayısıyla birinden hoşunuza gitmeyen ya da bizden bağımsız sırf ona zarar verdiğini düşündüğümüz için yapmasını istediğimiz bu değişimlerin karşı taraf için ne kadar güç olduğunu bilmemiz lazım.
     
    Diyelim ki istenilen bu değişimleri yapmak bizim için aslında çok kolay. Hiç zorlanmadan olmamızı istedikleri gibi olabiliyoruz. Sırf sevilebilmek, uyumsuz biri olarak adlandırılmamak için her istenileni yaptık. Ama böyle olursa kendimiz olmuyor ki. Ben o eksik yanlarımla benim, her göze hoş gelmeyen yanımla benim. Kendi fikirlerim, isteklerim, davranış şekillerim var. İstediğiniz gibi biri olmadığım için utanmalı mıyım varlığımdan. 
     
    Siz de birinden değişmesini isterseniz ya da bu değişim sizden beklenirse umarım anlattıklarım işinize yarar. Karşılıklı anlayışla çözülmeyecek mesele yok. Güçlü iletişimler dilerim. 
     
     
    Hoşuna gittiyse lütfen beğen. 
    Hoşça kal. 👋

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.