Müziğin Tanımını Yeniden Yapan Grup "Depeche Mode" Ve En Etkili Şarkıları

Müziğin Tanımını Yeniden Yapan Grup "Depeche Mode" Ve En Etkili Şarkıları
  • 2
    0
    0
    0
  • Zamana uymak yerine zamanı kendilerine uyduran gruptur "Depeche Mode". Öyle bir oluşumdur ki Muse, Coldplay, Rammstein gibi grupların ilham kaynağı olmuştur.

    Kuruluşlarından bahsetmek gerekirse, 1976 yılında üç liseli arkadaş Martin Gore (klavye), Andrew Fletcher (bas gitar), ve Vince Clarke (gitar) evlerinin garajında müzik yapıyorlardı. Kurdukları "Composition of Sound" grubu ile gece kulüplerinde de sahne alan üçlü solist arayışındayken bir gece kulübünde "David Bowie"nin "Heroes" isimli şarkısını söyleyen "Dave Gahan"a rastlarlar ve sesinden çok etkilenirler. Gahan gruba dahil olmayı kabul eder ve grubun ismini Fransız bir moda dergisi olan "Depeche Mode" olarak değiştirmeyi teklif eder. Ekip kulağa hoş geldiğini düşünür ve grubun ismi artık "Depeche Mode" olmuştur.

    New Wave akımının öncüsü olan ve 40 yıldır kapalı gişe konser veren grup bilinenin aksine ilk kurulduğunda elektronik müzikten oldukça uzaktı. "Dave Gahen" dahil olduktan sonra grup synthesizer hariç tüm müzik aletlerini çöpe atarak sytnh odaklı şarkılar üretmeye başlamıştır.

    Müzik yapmayı bir dürtü ve ihtyiaç olarak yorumlayan grup "Music for the Masses", "Black Celebration", "Songs Of Faith & Devotion", "Playing The Angel" gibi unutulmaz albümlere imza atarak bu zamana kadar 100 milyondan fazla plak satmış ve birçok kez listelerde zirveye çıkmıştır.

    Grup bu güne kadar 15 albüm yayımladı. Son albümleri "Memento Mori" geçtiğimiz hafta paylaşıldı. 

    "Memento Mori" latince "fani olduğunu hatırla" anlamına gelmektedir ve bu sözü Roma imparatoru ve aynı zamanda bir filozof olan "Marcus Aurelius" ara sıra kulağına fısıldaması için birini görevlendirmiştir.

    "Oh god it's raining, but I'm not complaining, It's filling me up with new life", Depeche Mode - But Not Tonight

    Kendimizi şairane sözleri, büyülü melodileri ile kalıplara sığmayan bu grubun şarkılarına bırakalım.

    Uzun zamandır grubun büyüsünde olan birisi olarak sizlere hazırladığım en etkili "Depeche Mode" şarkılarına aşağıdaki playlist'ten ulaşabilrisiniz. Liste hoşunuza giderse Spotify üzerinden kaydetme butonuna tıklamayı unutmayın :)

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.