Tam da şu günlerde Mustafa Kemal Atatürk.

Tam da şu günlerde Mustafa Kemal Atatürk.
  • 5
    0
    0
    0
  • sevgili dostlar,
    sevgili kainat sakinleri,
    Ey gidi Anatolians!
    Doğum günü nasıl mı kutlanır? İşte böyle;
    bkz: Sabahın erken saatlerinden taa geç saatlerine kadar sürterek.
    Eşim hanfendisinden dolayı edinmek istediği yeni lezzetlerin peşinde bir kaç yemek/tatlı deneyimi ardından kendisi ile şöyle eski Samsun sokaklarını turlayalım dedik. İtalyan restorant çalışanı Rize'li makarna şefini İtalyan zannetmemle başlayan duygusal/komedik gün şöyle devam etti;
    Şehrine taşındığım hanımzadeye "Atam gibi ben de Samsun'a çıktım" espirisi yapabilmek için bizzat çalışma odasına, konakladığı otel dairesine, anı bıraktığı gömleği, şapkalarını, pijamalarını, saatlerini ve özel araç gereçlerini görüp bir bir inceledik. Yakışıklı bir herif, çalışkan ve son vakitlere kadar enerjik lakin vefatına yakın zamanlara doğru endişe barındırdığı, eğitim ve politikal konular sebebiyle bi hayli yorgun görünüyordu. Eşyalarından aldığım enerji tam olarak buydu. 
    El ele merdivenleri çıkarken Mustafa Kemal'in bu merdivenlerden çıktığını, koridorlarda yürüdüğünü, biraz soldaki banyoda eski tip ısıtıcılı su ile ayarlanmış traşını güzelce olduğunu hissediyorduk. Beyefendice ayakkabıları parıl parıl, askeri kıyafetleri ise yıpranmış vaziyetteydi. 
    Ruhu şad olsun!
    Sözleri ve durumu bu memleketi daha çok sevmeme sebep oluyor. Askeri kişilikleri seviyor olmak bir ayrıcalığım. Ama bunu doğum gününde önceki deneyimiyle bana refakat eden eşime bence ayrıcalıklı olduğum konuların ilk 3'ünde. Başarılı bulduğum kişilerin bilim ile yekpare oluşu katlıyor sevincimi. Kontes hanımzadeciğime nice yıllar sağlık ve huzur diliyorum, 
    Atam'ın emanet şehrinden emanet aldığım güzel hanımefendiye bolca öpücük.
    Müteşekkirim.
    Sevgilerle, saygılarla. 
    ps: toplumsal genellemeli özel günlere atfettiğimiz önem azlığı sebebiyle doğum günlerini genelde sakin geçirir, diğer tüm günlerde özel hissettirmeye önem gösterir vaziyetteyizdir. Kendilerinin böyle bir günde bana jest oluşu, doğumuna teşekkür etmek amacıyla valideme iletişim aracıyla anlık ulaşmam ise kendisine manası yerinde hediyedir. 
    ARZ EDERİM.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.