Soğuk Duş Etkisi Yaratan 10 Gerilim Filmi

Soğuk Duş Etkisi Yaratan 10 Gerilim Filmi
  • 6
    0
    0
    0
  • Sinema severler tarafından fazlasıyla tercih edilen gerilim filmleri, kimi zaman tüyleri diken diken ederken kimi zaman da çözülmesi imkansız bir bulmacanın içerisinde geziniyormuş hissi yaratıyor. İzleyicinin heyecanını son ana kadar diri tutan bu tarz yapımlar, etkisini uzun süre devam ettirmesiyle de bir hayli ünlüler. 

    Biz de bu içeriğimizde sizin için 10 gerilim filmi seçtik… Keyifli okumalar dileriz.

     

    10 - Hayatın Benim / Taking Lives (Imdb 6.2)

    2004 yılında vizyona giren bu filmin başrollerinde Angelina Jolie ve Ethan Hawke; yönetmen koltuğunda ise D. J. Caruso yer alıyor. Konusu şöyle; cinayet davalarını çözmekte uzman olarak görülen güzel analist Illeana Scott, Montreal’i kana bulayan bir seri katili yakalamak üzere şehre gelir. Bu katil, ilginç bir şekilde kurbanlarının kimliklerini çalıp onların hayatını yaşayarak saklanmaktadır. Scott’ın işi bu defa hiç de kolay olmayacaktır.

     

    9 - Ziyaret / The Visit (Imdb 6.2)

    Olivia DeJonge, Ed Oxenbould ve Deanna Dunagan’ın başrollerini paylaştığı bu 2015 yapımı filmin yönetmen koltuğunda M. Night Shyamalan oturuyor. Konusu ise şöyle; daha önce hiç görmedikleri büyükanne ve büyükbabalarını ziyaret etmek için Pensilvanya’daki çiftliklerine giden iki kardeş, burada birtakım tuhaf olaylarla karşılaşırlar ve tüm gördüklerini kameraya kaydederler. Hiçbir şey olması gerektiği gibi değildir.

     

    8 - Av / The Hunt (Imdb 6.5)

    2020 yılında vizyona giren The Hunt’un başrollerinde Betty Gilpin, Hilary Swank ve Wayne Duvall; yönetmen koltuğunda Craig Zobel yer alıyor. Konusu şöyle; hiç bilmedikleri bir ormanlık alanda uyanan 12 yabancı, kısa süre içerisinde buraya bazı zengin insanlar tarafından spor faaliyeti adı altında avlanılmak üzere gönderildiklerini anlar ve can havliyle oradan kaçmaya çalışırlar. Bu sırada av olarak görülen kişilerden bir tanesi ise bütün bu vahşi oyunu alt üst edecektir.

     

    7 - Katliam Gecesi / You’re Next (Imdb 6.6)

    Sharni Vinson, Nick Tucci ve Wendy Glenn’in başrollerini paylaştığı bu 2011 yapımı filmin yönetmen koltuğunda Adam Wingard oturuyor. Konusu ise şöyle; Davison ailesi, anne ve babanın evlilik yıl dönümlerini kutlamak amacıyla bir dağ evinde toplanırlar. Crsipian’ın yeni kız arkadaşı Erin de bu sıcak aile ortamına davet edildiği için oldukça mutludur. Fakat gecenin ilerleyen saatlerine doğru kanlı bir vahşet gerçekleşecek ve hayatta kalabilmek uğruna kimlerin neleri feda edebileceği net bir şekilde ortaya çıkacaktır.

                

    6 - Kafes / Bird Box (Imdb 6.6)

    Jos Malerman’ın aynı adlı kitabından uyarlanan bu 2018 yapımı filmin başrolünde Sandra Bullock, yönetmen koltuğunda Susanne Bier yer alıyor. Konusu ise şöyle; 5 yıldır iki çocuğu ile birlikte bütün perdeleri ve kapıları kapalı olan bir evde yaşayan Malorie, pek çok insanın ölümüne sebep olan bir tehlikeden korunabilmek için yalnızca gözleri bantlarla kapatılmış bir şekilde dışarı adım atabilmektedir. Bir gün buradan tamamen kurtulmaya karar verir ancak çocukları ile çıkacağı ve gözlerini kullanamayacağı bu yolculuk hiç de kolay olmayacaktır.

     

    5 - Gizli Gerçek / Run (Imdb 6.7)

    Sarah Paulson ve Kiera Allen’ın başrollerini paylaştığı bu 2020 yapımı filmin yönetmen koltuğunda Aneesh Chaganty oturuyor. Konusu şöyle; annesi tarafından herkesten ve her şeyden izole bir şekilde büyütülen Chloe, yaşamını felçli bir şekilde yalnızca dört duvar arasında geçirmektedir. Bir gün annesi hakkında öğrendiği gerçekler ise bütün hayatını altüst eder.

     

    4 - Nefesini Tut / Don't Breathe (Imdb 7.1)

    2016 yılında vizyona giren bu filmin başrollerinde Stephen Lang, Jane Levy ve Dylan Minnette; yönetmen koltuğunda ise Fede Alvarez yer alıyor. Konusu şöyle; yaşadıkları berbat hayattan kurtulmak isteyen bir grup genç, hırsızlık yapmak için kör bir adamın evine girerler. Fakat işler hiç de öyle tahmin ettikleri gibi yolunda gitmez ve kendilerini fazlasıyla tehlikeli bir aksiyonun içerisinde bulurlar.

                

    3 - Sessiz Bir Yer / A Quiet Place (Imdb 7.5)

    Başrollerini Emily Blunt, John Krasinski ve Millicent Simmonds paylaştığı bu 2018 yapımı filmin yönetmen koltuğunda yine bizzat John Krasinski oturuyor. Konusu ise şöyle; sessiz bir kırsalda yaşamını sürdüren üç çocuklu bir aile, hiç konuşmadan yalnızca işaret dili ile anlaşmaktadır. Bunu, etraflarındaki en küçük fısıltıyı bile duyabilen bir yaratıktan korunabilmek adına yaparlar. Bu şekilde her şey sakin ve tek düze ilerlerken bir gün en küçük çocuklarının oyuncağının çıkardığı ses yüzünden bütün hayatları mahvolur.

     

    2 - Kapan / Get Out (Imdb 7.7)

    2017 yapımı Get Out’un başrollerinde  Daniel Kaluuya, Allison Williams ve Catherine Keener; yönetmen koltuğunda Jordan Peele yer alıyor. Konusu şöyle; siyahi bir vatandaş olan Chris, beyaz kız arkadaşı Rose’un ailesi ile tanışmak için onların oldukça uzakta bulunan malikanelerine gider. Burada birtakım tuhaflıklar sezmesiyle birlikte özellikle siyahi insanların ilginç bir şekilde sürekli ortadan kaybolduklarını öğrenir. Birtakım araştırmalar yaparken karşılaştığı gerçekler ise onu fazlasıyla tehlikeli bir serüvene sürükler.

     

    1 - Görünmeyen Misafir / Contratiempo (Imdb 8.0)

    Başrollerini Mario Casas, Bárbara Lennie ve Ana Wagener’in paylaştığı 2016 tarihli İspanya yapımı bu filmin yönetmen koltuğunda Oriol Paulo oturuyor. Konusu ise şöyle; evli ve zengin bir iş adamı olan Adrian Doria, fotoğrafçı sevgilisini öldürmekle suçlanmaktadır. Kendisini savunması için tuttuğu avukat Virginia Goodman, ondan her şeyi baştan sona kadar anlatmasını ister. Hikayedeki tutarsızlıkları fark eden tecrübeli avukat kendi yöntemleriyle gerçeğe ulaşmaya çalışırken ikili arasında türlü türlü akıl oyunları oynanacaktır.

     

    Kaynak: 1

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.