Odaklan

Odaklan
  • 1
    0
    0
    0
  • Dün düşüncelerin sabitti ama yaşadığın olaylar seni değiştirdi. Fikirler denizinde fikrin için o denizin derinine dalacaksın. Çünkü hayatta odaklanacağın hayaller vardır. 
     
    Herkesin hayallerinde iyi yere gelmek vardır. Fakat öz disiplin konusunda biraz sıkıntı yaşarız. Bundan dolayı ki insanlar hedeflerini küçük tutar. Küçük hedefler büyük hayalleri mum gibi eritir. Hayatında değişim istiyorsan ilk önce kendini değiştirmek gerekir. Kendini değiştirdiğin an hayallerinin farkına varırsın. O an hayallerinin galaksi olduğunu görürsün. Sana öğretilen cam tavandan hayallerini geçirmemedir. Hayallerin ne kadar büyük olursa benliğin değişime gider. İnsanlar senin hayallerine gülse bile aklını ve fikrini kullanarak hayallerini satarak geliştirirsin. Ölümlü dünyada duygusal davranarak kendine düşlerini değil hayallerine çelme takarsın. Sen hayallerine değil gereksiz işlere yönelirsen. Kendine engel olursun. Bu engeller seni iyice geriye götürür. Hayat ve hayal denilen olgular birbirinden farklıdır. Yaşam olgusunda herkes gladyatördür ama krallar için kendi hayallerini feda eder. İnsanlar hayalleri için yaşar. Kaç hayal kaçıncı kez toksik insanlar yüzünden ölüyor. Bunun farkına vardığın an hayallerine odaklanırsın. Hayallerine odaklan ve de insanların egolu ihtişamına bakma. Çünkü hayallerin fikre dönüştür ve sonra eylem dönüştür. Eyleme dönüşmeyen her hayalin aptalların diyarında hayalperestlikle anılır. Hayalperestler hayalleri vardır ama hayaller satar. Disiplin olmadığı yerde odaklanmamış hayaller sadece hayalde kalır. Motton her zaman önemlidir. Aynı özgüveninle yaptığın eylemlerinin ürünü gibidir. Yeteneğini hafife alma ama yeteneğini geliştir. Çünkü hayallerin yeteneğinle geliştir. Eylemlerle gerçekleştir. Zaman gerçekten kum saati gibidir ama onunda hayali ölümsüz olmaktır. Unutulan nokta ise kırk defa o hayalini söylersin ama eyleme geçirmezsen. Benliğinde araman gereken iki konu var olmuştur. Atalet ve Oblomovluk.  
     
    Hayallerini atalet gibi davranır ve de oblomov gibi rahat bırakırsan. Sadece keşke algısıyla baş başa kalırsın. Çünkü odak noktan seni hayallerin ve eylemlerin denklemiyle bırakır. Bahanelerin arkasına gizlenip ataletini saklarsın. Yetmedi oblomov gibi davranıp durursun . Işte o zaman hayallerin hayalperest olarak satarsın ama elin boş şekilde keşke cümleyi söylersin. Çünkü hayallerine odaklandığında onlar senin eyleme dönüştürmeni bekler.  
     
    Hayat sana şu üç şeyi öğretir. Düşün , hayal et ve eyleme geçir . Olgularına odaklandığın zaman başaramacağın hiçbir şey olmaz. Insanlar imkansızı büyütür ama zor görünen basittir mottosuyla yaklaş hayata. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.