Jeff Buckley'nin Veliahtı Puma Blue'yu Tanıyalım

Jeff Buckley'nin Veliahtı Puma Blue'yu Tanıyalım
  • 1
    0
    0
    0
  • Jacob Allen, bilinen sahne adıyla namıdiğer Puma Blue, caz, blues, R&B gibi farklı müzik türlerini birleştirerek oluşturduğu tarzı ile dikkatleri üzerine toplayan Güney Londra doğumlu şarkıcı, söz yazarı ve multi-enstrümantalist.

    King Krule tarzının Jeff Buckley melankolisi ve büyülü vokali ile bir araya geldiğini, ek olarak harika deneysel tınılar ve jazz elementleri ile de harmanlandığını düşünün. Belki bu şekilde tanımlayabiliriz kendisini. 

    Geçtiğimiz aylarda Avrupa'nın Londra, Amsterdam, Paris gibi birçok şehrinde kapalı gişe konserler veren Puma Blue'nun, tekrarlanan yaşam, ölüm ve yeniden doğuş döngüsündeki şarkılardan oluşan bir önceki yıl yayınladığı melankolik albümü "Holy Waters" kesinlikle dinlemeniz gereken albümlerin başında yer alıyor.

    Jacaob Allen takma adı Puma Blue hakkında ise şunları söylüyor:

    “Bu takma isim, Muddy Waters ve Howlin’ Wolf gibi süper kahraman isimleri olan eski blues sanatçılarına saygı gösterme özleminden geliyor. Onları büyülü bir şekilde  temsil eden isimleri vardı. Müziğimi olabilecek en iyi hale getirmek için biraz başka biri olmam ya da bu duyguları kanalize etmem gerektiğini düşünüyordum. Mavi rengini melankolisinden ve kendimi suya çok yakın görmemden dolayı seviyordum. Ayrıca caz müziğinde de çok fazla mavi renk var. Puma da bunu hemen takip etti, neden bilmiyorum. Sanırım bu, bir barda oturan, çok yorgun, biraz tükenmiş yaşlı ve vahşi bir kedi fikri.”

    Sıkı bir Jeff Buckley dinleyicisi olduğunu da söyleyen Jacob Allen vokal tarzının Buckley'e benzetilmesinden dolayı büyük gurur duyduğunu da söylüyor.

    Ünlü müzik dergisi NME ise geçtiğimiz günlerde kendisinden şu şekilde bahsediyor : "Dinleyicilerin içinde kaybolacağı puslu bir hayal dünyası".

    Puma Blue eminim ilerleyen zamanlarda ülkemizde de adından çokça söz ettirecektir.

    Kendisini 29 Mayıs Çarşamba akşamı Garanti BBVA Konserleri kapsamında ilk kez ülkemizde Blind sahnesinde izleyeceğiz.

    Sizler için oluşturduğum ve gününüze anlam katacak Puma Blue şarkılarını içeren "Feelin' Blue With the Puma" playlistine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.