1111 Real Hiphop E.P 

1111 Real Hiphop E.P 
  • 0
    0
    0
    0
  •                                                                                1111 Real Hiphop E.P 
    1111 Crew yeni E.P’si bugün tüm dijital platformlarda yayınladı. E.P’nin adı Real Hiphop olarak One Lab etiketiyle yayınladı. 5 şarkıdan oluşan albüm gerçek hiphop dinleyicilerin ilaç gibi gelir. Harim , Hitap, Turker ve Helios gibi isimlerle sağlam oluşum karşımıza çıkıyor. Bu oluşum Türkçe Rap’te birçok MC’yi bize tanıtan Ankara’da bulunmaktadır. Beatlerde Allame ve Turker prodüktörler bulunmaktadır. Mix ve mastering kısmında Cengaver ve Turker karşımıza çıkmaktadır. Beatler boombap ve trap janrasından esintiler barındarıyor. Lirikal ve sound açısından tam tadımlık albüm olmuş.  
     
    Harim ve Turker iş birliğiyle 1111 şarkısı resmen battle ve protest kokan bir eser olmuş. Beat ve sample ise birbiriyle ahenk içindeydi. Harim'in vokalinin verselerde sağlamlığı ve Turker’in nakaratlarda güzel ve kaliteli iş çıkarılmış. Türker nakaratta hiç sırıtmadan işlemiş işini. Türker’in back vokalde kullanılan sesin efektle daha güzel oldu. Beatte kullanılan sample “Hint kumaşı” gibidir. Gerçek hiphop kokusu alıyorsun.  
     
    Harim ve Helios iş birliğiyle yapılan Deyu Deyu şarkısında Harim farklı flow ve vokal kullanmış. Bu şarkıda üç oktavlı vokal ve melodik temalar daha ağırlıklı haldedir. Yunus Emre’ye atıfta bulunarak söylenen verse’de Harim beatin hakkını vermiş. Genç yetenek Helios lirikal ve sound açısından geleceğe dair iyi yükseliş gösteriyor. Farklı iş olmuş Türlçe Rap’te böyle işleri Ağaçkakan , Entiquch Punch ve Taki’de görmüştüm. 
     
    Harim ve Turker iş birliğiyle çıkan Paranoya şarkısı Harim beatin içinde lirikal şovunu yapmış.Türker şarkıya nakaratla başlayıp versele devam etmesi çok güzel olmuş. Harim'in beati hypelama yaptıktan sonra Türker’in düşük vokalle şarkı iyice güzelleşmiş. Şarkının kendisi battle kokan raplerden şaheser olmuş. 
     
    Harim ve Hitap iş birliğiyle karşımıza Mars şarkısı bana yıllar önce yaptıkları şarkıları hatırlattı. Bu ikili dinlerken 2016 yılında yaptıkları şarkıları andırıyordu. Güncel soundla boombap beati iyi harmanlanmış. Harim ve Hitap’in birbirine uyumu çok belirgin olmuş. Harim bildiğiniz gibi battle liriklerini eksik etmemiş . Şarkı içerisinde farklı flowlar kullanmış Harim. Hitap ise yine sağlam lirikal işçilik yapmış. Protest sözler hiç eksik olmayan şarkılardan birisidir. Hitap o farklı vokaliyle insana yine dinletiyor bize. Hitap, battle işini sağlam yapmış. Dinlerken keyif alacağınız şarkılar listeme girdi.  
     
    Harim, Hitap , Türker ve Helios iş birliğiyle karşımıza çıkan Cypher şarkısı flow , ryhme ve lirikal açıdan çok iyi olmuş. Türkçe Rap’te eskisi gibi cyhper şarkıları görmüyoruz. Böyle işleri görmek bile mutluluk verici oldu. Çünkü Amerika ve Avrupa rap piyasasında böyle şarkılar görülürken Türkçe Rap’te az görülmesi üzücü oluyor. Bu cypher çok sağlam olmuş. Cyhper şarkısının ilk versene Türker’in sert bir giriş yaptıktan sonra Harim’in versende sertliğine devam ediyor. Helios’un verse giriş şekli bana Motive’yi hatırlattı. Hitap ise farklı vokalle giriş yapınca insanın biraz şaşıyor. Her verse birbirinden sert ve battle kokuyor. Insanı gerçekten hypelama yapıyor bu şarkı. Lirikal açıdan sağlam olmuş.  
     
    Böyle albümlerde güncel boombap şarkıların dinlemeyi yeni yeni dinlemeye başlıyoruz. Allame - Riziko , Fredd- Bona Fide ve 1111 Crew - Real Hiphop albümünü dinlerken eski Türkçe Rap havasını soluyorsun. Bu albümde dinlenmeye değer dinleyiciler için. Lirikal ve sound açısından dolu dolu yapılmış. Büyük emek verilmiş albüm. Albümde hiç değişmeyen öğeler ise karamsar , battle ve protest cümlelerle dolu. Mainstreame işine değil gerçek dinleyicilere göre yapılmıştır. Günümüz Türkçe Rap kitlesi mainstream için Tiktok ve Spotify’in en çok mainstream rap şarkılarını öne çıkarıyor. Albüm dinletmeyi başaran altyapılarla dolu. Şimdiden iyi dinlemeler sizlere  

    <iframe style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/album/4xrqeROF5ttzaXKuCrB4OQ?utm_source=generator" width="100%" height="352" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy"></iframe>

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.