GASPAR NOE' NİN AŞK DESTANI

GASPAR NOE' NİN AŞK DESTANI
  • 0
    0
    0
    0
  • Filmin baş karakteri murphy, kız arkadaşı ve bebeğiyle yaşayan sıkışmış bir adam. Hikayenin başlarında telefonla konuşma sahnelerinin hepsinde iki kolonun arasındaki sıkışmış hali ısrarla izleyenin gözüne sokuluyor zaten. Yaşadığı evin, odaların, kapıların küçük ve daracık olması sanki kafese kısılmışlık halini açıkça ortaya koyuyor. Murphy'nin bir sabah eski sevgilisinin ortadan kaybolduğunu öğrenmesiyle flashback'ler başlıyor ve eski sevgilisine olan aşkını geriden izlemeye başlıyoruz. 

    Kurgu aslında irreversible ile çok benzer; önce her şeyin nasıl kötüleştiğini gösteriyor, sonra her şeyin başına en güzel haline doğru ilerliyor. İrreversible'de bunu yapmak kısmen daha kolay çünkü bir olay örgüsü vardı. ama bu filmde sadece aşk olduğu için iki insanın önce birbirinden nasıl nefret ettiğini gösterip daha sonra başa doğru ilk aşık olmalarına doğru uzanması ilginç olmuş. Filmin büyük bölümünü oluşturan sevişme sahnelerindeki estetik güzellikle aşkın sanat gibi anlatılması aslında gerçek bir seks tasviri ve bu nedenle sıradan pornografiden çok farklı bir yerde bu film. sanki duygusal cinselliğe inanmayanlara kanıt için çekilmiş.  

    Murphy karakterinde aslında gaspar noe biraz kendini anlatmış gibi. murphy, sinema öğrencisi ve bir sahnede sadece kan, sperm ve gözyaşlarından oluşan bir film çekmek istediğini çünkü hayatın aslında tam olarak da bunlardan ibaret olduğunu söylüyor. Bir de filmin başlarında "bir kadınla yaşamak cia'yle aynı yatağı paylaşmaya benziyor.hiç gizlin olmuyor" repliği de güzeldi.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.