İngiliz Modern Cazının Eşsiz İsmi: Portico Quartet

İngiliz Modern Cazının Eşsiz İsmi: Portico Quartet
  • 1
    0
    0
    0
  • Portico Quartet, İngiliz modern cazının en önemli isimlerinden birisi.

    Grup, Londra'da üniversitede tanışıp ev arkadaşı olan Duncan Bellamy (davul, hang drum) Milo Fitzpatrick (Kontrabas ve elektro), Jack Wylie (tenor ve soprano saksafon) ve Nick Mulvey’den (keyboard, hang drum) oluşuyor. 

    The Guardian'ın; ''Radiohead, Cinematic Orchestra ve Efterklang tarafından işgal edilen topraklarda hak iddia ediyor" diyerek tanımladığı dörtlü, caz, elektronica, ambient ve progresif rock müzik türlerini yenilikçi ve enstrümantal kompozisyonlarla icra edip dinleyicilerini unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor.

    Real World, Ninja Tune, Gondwana Records gibi köklü plak şirketlerinden albümleri yayımlanan fantastik grup, altı stüdyo albümü ile kategorilere meydan okudu. 2007 yılında yayımladıkları "Knee-Deep in the North Sea" aynı sene Time Out dergisi tarafından “Caz, Folk ve Dünya Müziği” kategorisinde yılın albümü olarak seçildi ve Mercury Müzik Ödülü'ne aday gösterildi.

    Melodik perküsyon hang drum’ı da karakteristik bir yaklaşımla ses paletine yerleştiren Portico Quartet, müziği hakkında şöyle diyor; "Yaptığımız iş üzerinde düşünmek hoşumuza gidiyor. Oluşturduğumuz sesle yeni bir şey yaparak bir denge kurmak, bu dengeyi hem biz hem de dinleyicilerimiz için heyecan verici yeni bir yöne taşıyor. Muhtemelen insanların düşündüğünden daha az caz grubuyuz, daha ziyade bestelenmiş işleri çalan progresif bir rock topluluğu gibiyiz."

    ">


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.