Hüzün ve Huzurun Yansıması: Charlie Cunningham

Hüzün ve Huzurun Yansıması: Charlie Cunningham
  • 3
    0
    0
    0
  • Charlie Cunningham Indie-folk müziğinin başarılı ismi İngiliz şarkıcı/söz yazarı ve gitarist.

    Charlie gerçek anlamda bir başarı öyküsü olarak ortaya çıktı. Hayran kitlesi Birleşik Krallık dışında tamamen organik bir şekilde büyüyen sanatçı, Avrupa'nın en prestijli konser salonlarının düzenli demirbaşlarından biri haline geldi ve 500. konser performansını geride bıraktı. Müziğe ilgi duyduğu ilk yıllarda Sigur Rós ve Mogwai gibi isimlerden ilham aldı. Deneysel, indie ve hardcore grupları arasında mekik dokuduktan sonra flamenkoya hayranlık beslemeye başladı ve soluğu İspanya’da aldı. 

    Bildiğimiz sevdiğimiz indie-folk melodilerini flamenko tekniğiyle harmanlayan Cunningham dikkatleri ışık hızıyla üstüne çekti. 2017’de yayımlandığı gibi büyük başarı kazanan ilk albümü "Lines", BBC Radio 1’ın favorileri arasına girdi. "Minimum" gibi ilk dinleyişte özel olduğu anlaşılan şarkıların bulunduğu albüm, 2018 Pop Ödülleri’nde "En İyi Albüm Ödülü"ne layık görüldü. 2019 tarihli “Permanent Way” isimli ikinci albüm, Cunningham’ın sade, içe dönük ve güçlü şarkılarının daha da olgunlaştığı bir albüm olarak büyük övgüler aldı.

    Zamanını melankolik piyano ve naylon telli gitarın ısrarlı nabzı arasında bölen Charlie, hem ölçülü hem de neşeyle ifade edilen karakterli şarkılar sunuyor. Daha önce ülkemizde de birçok kez sahne alan sanatçı, bu yıl üçüncü albümü "Frame" ile geri döndü.

    Charlie Cunningham ayrıca 25 Ekim Cuma akşamı IF Performance Hall Beşiktaş'ta sahne alacak.

    ">

    ">


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.