Dans Pistinde Zaman Yolcusu: Nation of Language

Dans Pistinde Zaman Yolcusu: Nation of Language
  • 0
    0
    0
    0
  • Nation of Language New York merkezli indie pop grubu. Grup 8 sene önce yolları Brooklyn’de kesişen başarılı vokal Ian Richard Devaney, klavyesiyle hayranlarını seksenlere ışınlamaktan geri durmayan Aidan Noell ve bas gitarist Alex MacKay’den oluşuyor.

    70'lerden 80'lere uzanan sound'uyla dinleyicisini zaman yolculuğuna çıkanan grup ilk albümlerinin yayınlanmasından dört yıl sonra, new wave, post-punk ve shoegaze türlerine getirdikleri dans edilebilir ve tutkulu yorumlarıyla uluslararası bir dinleyici kitlesine ulaşatı ve 8 yıllık kariyerlerinde büyük başarılar kazandı.

    İlk albümleri "Presence"ın eleştirmenlerce beğenilmesinin ardından, 2021'deki devam albümleri A Way Forward onları daha geniş bir dinleyici kitlesine ulaştırarak "The Late Show with Stephen Colbert"te TV'ye çıkmalarını ve bir dizi kapalı gişe turneye çıkmalarını sağladı.

    2023 tarihli albümleri "Strange Disciple"da bu ivmeyi sürdürerek "Rough Trade"in gıpta ile baktığı yılın 1 numaralı albümü seçildi. Son yılların en iyi canlı performansları listelerinde üst sıralarda yer alan grup, Austin City Limits Festival, Desert Daze, Pitchfork Festival, Primavera Sound, Corona Capital, Outside Lands, Bonnaroo ve daha pek çok festivalin son dönemlerinde önemli bir festival çekiciliği olarak synth-first'e hücum etmeye devam ediyor.

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.