Bağımsız Duyguların Dışa Vurumu: John Maus

Bağımsız Duyguların Dışa Vurumu: John Maus
  • 1
    0
    0
    0
  • Lo-fi, synth pop ve deneysel pop türündeki parçaları ile adını duyuran Amerikalı müzisyen John Maus, David Bowie, Scott Walker, Nick Cave ve Joy Division ile karşılaştırılan hipnotize edici tarzı ve yoğun tek kişilik şovları ile kendi sadık dinleyici kitlesini kısa sürede sağlamlaştırdı. 


    Animal Collective, Panda Bear ve Haunted Graffiti gruplarından da tanıdığımız 1980 yılında Minnesota’da doğan Maus, California Institute of Arts’da müzik eğitimini tamamladı. Eğitimi süresince deneysel, orta çağ, barok ve rönesans gibi farklı müzik türleriyle ilgilenen sanatçının müziği üzerindeki erken dönem etkilerin en büyüklerinin Nirvana ve 80li yılların film müzikleri olduğunu söyleyebiliriz. Ariel Pink ile tanıştıktan sonra Pop müziğe de ilgi duymaya başlayan sanatçının müziğine etki eden bir diğer faktör ise kendisinin aynı zamanda bir felsefe doktorasına sahip olması. 

    Sanatçının entelektüel ilgi alanlarının yansımalarını müziğinde ve sözlerinde de görmek mümkün. Maus'un sahne performansları  enerjisiyle çok konuşuluyor. The Guardian'ın "azılı teorisyen" yakıştırmasını yaptığı Maus'un bu zamanada kadar Pitchfork, Green Man gibi dünyaca ünlü sayısız festivalde yer aldı.

    ">


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.