Nihilizm: Bu yazıyı okuyup okumamanız da umrumda değil!

Nihilizm: Bu yazıyı okuyup okumamanız da umrumda değil!
  • 2
    0
    0
    0
  • Nihilizmin doğuşu:

    Bir gün bir filozof dedi ki: "Belki de hiçbir şeyin anlamı yoktur." İşte o zaman nihilizmin fitili ateşlendi. O günden beri, dünya "Boşver ya!" diyenlerle dolu.

    Hayatın anlamı yok:

    Nihilizmde en önemli şey, hiçbir şeyin aslında önemli olmadığıdır. Hani bir şey yapmaya çalışırsın ve sonra "Neyse ya, boşver!" dersin ya, işte bu nihilizm. Anlam arayanlar varsa, yanlış kapıya gelmişler!

    Değerler ve ahlak:

    Nihilistler der ki: "Bütün bu değerler ve ahlak kuralları uydurma!" Hani anne baban sana "Kural bu, uyman lazım!" der ama sen "Kim uydurdu bu kuralları?" diye sorarsın ya, işte bu nihilist bakış açısı.

    Toplum ve kurumlar:

    Nihilistler, toplumun ve onun kurduğu kurumların anlamsız olduğunu düşünür. Okul, iş, hükümet... Hepsi birer illüzyon! Hani okulda sınavdan kalınca "Zaten bu okulun da bir anlamı yok" dersin ya, işte bu tam nihilist düşünce.

    Sanat ve kültür:

    Nihilistler sanatın ve kültürün de anlamsız olduğunu iddia eder. Hani modern sanatı anlamaya çalışırsın ama sonra "Bu da ne ya?" dersin ya, işte nihilistler de aynen böyle düşünür.

    Bireysel özgürlük:

    Nihilizmde herkes istediğini yapabilir çünkü hiçbir şeyin anlamı yoktur. Hani canın sıkıldığında "Ne yaparsam yapayım, kimseye bir zararı yok" dersin ya, işte bu nihilizm.

    Sonuç:

    Nihilizm, her şeyin anlamsız ve boş olduğuna inanan bir felsefedir. Kurallar, değerler, toplumun normları... Hepsi uydurma! Önemli olan, bu anlamsızlık içinde kendi yolunu bulmak. Nihilistler der ki: "Hayatın anlamı yoksa, o zaman eğlenmeye bak!"


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.