Hümanizm: İnsanın gücü adına!

Hümanizm: İnsanın gücü adına!
  • 2
    0
    0
    0
  • Hümanizmin doğuşu:

    Bir zamanlar insanlar, gökyüzüne bakıp "Tanrılar acaba bizimle ilgileniyor mu?" diye düşünürken, bir grup cesur filozof "Belki de her şeyin merkezinde insan var!" dedi. İşte o an hümanizm doğdu. Yani, insanın gücü adına, herkes kahraman olabilir!

    İnsan merkezli düşünce:

    Hümanizm, insanı evrenin merkezine koyar. Hani süper kahraman filmlerinde insanlığın kurtuluşu hep insanların elindedir ya, işte hümanizm de tam olarak bunu savunur. Herkes bir süper kahraman potansiyeline sahiptir!

    Eğitim ve bilgi:

    Hümanistler, eğitimin ve bilginin insanı özgürleştireceğine inanır. Hani okulda en sevdiğin derslere girip "Bu bilgilerle dünyayı değiştirebilirim!" diye düşünürsün ya, işte hümanizm de tam olarak bunu hedefler.

    Sanat ve kültür:

    Hümanizm, sanatın ve kültürün insan deneyimini zenginleştirdiğine inanır. Hani bir sanat galerisinde gezerken "Bu eserler ne kadar etkileyici!" dersin ya, işte hümanizm de sanatın gücüne inanır.

    Ahlak ve erdem:

    Hümanistler, insanın kendi ahlaki değerlerini oluşturabileceğine inanır. Hani doğruyu yanlışı ayırt etmek için iç sesini dinlersin ya, işte hümanizm de bu içsel rehberi önemser.

    Özgür irade ve sorumluluk:

    Hümanizm, insanın özgür iradesine ve kendi hayatının sorumluluğunu almasına vurgu yapar. Hani bir hata yaptığında "Bu benim sorumluluğum" dersin ya, işte hümanizm de bu dürüstlüğü destekler.

    Sonuç:

    Hümanizm, insanın potansiyeline, eğitime, sanata ve ahlaka değer veren bir felsefedir. Herkesin içinde bir kahraman, bir sanatçı, bir düşünür olduğunu savunur. Unutma, "İnsanın gücü adına, sen bir kahramansın!"


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.