Yılın Son Günlerini Yeni Yıla Umutla Bağlayan Filmler

Yılın Son Günlerini Yeni Yıla Umutla Bağlayan Filmler
  • 1
    0
    0
    0
  • Şüphesiz koskoca 1 yıl hepimiz için bir şekilde dolu dolu geçti. Bazen yorulduk, bazen küçük tebessümlerle hayatımızı idare ettirmeye çalıştık. 1 seneye başarılarımızı, başarısızlıklarımızı, acılarımızı, kayıplarımızı, kazançlarımızı sığdırdık. Yerine koymaya çalıştık bazı şeyleri, bazı şeyleri yerinden söküp attık. Çoğu zaman olur gibi oldu, geri kalan zamanda ise olmayacağı çok netti. Şimdi yılın son günlerine girmişken biraz yeni yıl motivesine ihtiyaç duyuyoruz. Biliyoruz, her yeni yıl umudu boşa çıksa bile umut etmek tatlı bir şeydir. Gelin bu sefer yılın son günlerini tatlı ve neşeli filmlerle kendimizi motive ederek geçirelim. Yeni yılı daha umutlu, daha tatlı karşılayalım.

    1. How the Grinch Stole Christmas (2001)

    Yılbaşı filmlerinin belki de en vazgeçilmezi olan Grinch birinci sırada. Whoville kasabasında Noel büyük bir heyecanla beklenmektedir. Her sene olduğu gibi büyük süsler, hediyeler ile hazırlanılır. Fakat kasaba halkının en büyük korkusu kasabaya tepeden bakan Crumpit Dağı'nda yaşayan Grinch'tir. Grinch bu büyük sevince karşı ve nefret doludur. Film kendi içinde aslında güzel mesajlar veren bir filmdir. Yönetmeni Ron Howard ve başrol oyuncuları Jim Carrey, Taylor Momsen, Jeffrey Tambor, Bryce Dallas Howard başarılı bir işe imza atmışlardır. Üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen yılbaşı konulu filmlerde değişmez yerini koruyor.

    2. A Christmas Carol (2009)

    Konu itibariyle biraz Grinch'e benzettiğim bir filmdir. Yine Noel ruhuna biraz karşı çıkan bir karakter var. Fakat bu sefer yaşlı bir adam! Ebenezer, hayatını sadece işine odaklamış yaşlı ve huysuz bir adamdır. Noel'den bir gün önce her zamanki gibi işten çıkıp eve gider ama bu sefer evde onu farklı bir sürpriz bekler. Ölen eski ortağı Jacob Marley'in hayaleti onu ziyaret eder ve olaylar başlar. Oyuncu kadrosunda Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth gibi isimler var. Yönetmenliğini ise Robert Zemeckis üstlenmiş.

    3. The Polar Express (2005)

    Yine bir Robert Zemeckis filmi. Küçük çocuk, geçirdiği noeller nedeniyle artık Noel Baba'ya olan inancını kaybetmiştir. Küçük çocuk bir gün trene biner ve hiç bilmediği yollara düşer. Artık inancı çok kalmadığı için gittiği yolda onu heyecanlandırmaz ancak trenin içi sürprizlerle doludur. Oyuncu kadrosunda Tom Hanks, Nona Gaye ve Josh Hutcherson gibi isimler var.

    4. The Nightmare Before Christmas (1993)

    Karşımızda deli-dahi Tim Burton senaryosu ve Henry Selick yönetmenliğinde bir stop motion animasyonu! Halloweentown'da Balkabağı Kralı olan Jack'inyolu bir gün Christmastown'a düşer. jack, buraya hayran kalır ve kendi yaşadığı yeri de böyle yapmak ister. Soundtrack olarak da eşsiz bir güzelliğe sahip olan filmin oyuncu kadrosunda Chris Sarandon, Danny Elfman ve Catherina O'Hara gibi isimler var.

    5. L'apprenti Père Noël (2010)

    Avustrulya-Fransa yapımı inanılmaz tatlı bir yılbaşı filmidir. Noel Baba artık emekli olacaktır ve yerine gelecek yeni kişiyi eğitmelidir. Çocuklar arasından seçilecek talihli kişinin yetim ve adının Nicholas olması gerekiyordur. Bir de temiz kalpli olması lazımdır. Dünyanın öbür ucundan, Avustralya’da bir yetimhaneden gelen küçük bir çocuk bu iş için uygun bir adaydır fakat yüksekten korkmaktadır. İşte böylece macera başlar. Filmin yönetmenliğini Luc Vinciguerra yapmıştır. Oyuncu kadrosu ise Max Cullen, Nathan Simony ve Shane Jacobson gibi isimlerden oluşuyor.  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.