Sinema ve Televizyonun Havalı Kızları

Sinema ve Televizyonun Havalı Kızları
  • 0
    0
    0
    0
  • Havalı kızlar; şimdiye kadar pek çok Hollywood yapımı filmde karşımıza çıkan, kimi zaman gerçekçilikten uzak oldukları için eleştirilen ve gerçek hayatta da pek fazla karşımıza çıkmayan havalı kızlar. Bunun en güzel tanımlarından birini, 2014 yapımı Gone Girl filminde Amy Dunne karakteri, “cool girl” monoloğu ile yapıyor. Erkeklerin hoşuna giden, erkeklerin beğenisi için şekillenmiş olan, erkeğine asla ters düşmeyen, güzel, bakımlı ve uyumlu kızlar. Bazı yazılarda da erkeklere benzer iç dünyaları nedeniyle erkekler tarafından bu kadar beğenildikleri söyleniyor. Çekici bir kadın olmasının yanı sıra; bağlanmayı istemeyen, erkeksi hobileri olan ve bu hayat tarzına çabasız bir şekilde sahip olan kızlar. İşte bu özelliklere sahip olan, sinema ve televizyonda karşımıza çıkan ünlü havalı kızlardan oluşan bir liste:

    1. Robin Scherbatsky (How I Met Your Mother, 2005-2014)

    Cobie Smulders tarafından How I Met Your Mother dizisinde canlandırılan Robin karakteri de, aslında düşündüğümüzde son derece havalı bir kadın. İlk buluşmada kendisine ilan-ı aşk eden Ted ile kıyasladığımızda Robin; evlenmeyi düşünmeyen, duygusal olarak bağlanmak gibi bir niyeti olmayan, başarılı ama dizideki diğer erkek karakterlerden daha başarılı olmayan biri olarak karşımıza çıkıyor. Erkeksi tavırlarının yanında çabasız bir güzelliğinin de olması, onu havalı kızlar listemize dahil ediyor.

    2. Natasha Romanoff (Avengers, 2012)

    Avengers ile tanıdığımız Natasha’da, son derece güçlü bir süper kahraman olmasının veya hikâyesinin yanı sıra; güzelliği ile de adından sıkça bahsettiriyor. Scarlett Johansson tarafından hayat verilen karakterimiz, Captain Marvel ile kıyaslandığı zaman daha çok seviliyor. Captain Marvel’in pek çok süper kahramandan daha güçlü olması ve güzelliğinin fazla ön plana çıkarılmaması, bunun sebepleri arasında olabilir. Çünkü önce de söylediğimiz gibi havalı kızlarımızın çabasız bir güzelliğinin olması gerekiyor. Aslında her iki karakter de birbirinden başarılı süper kahramanlar.

    3. Gracie Hart (Miss Congeniality, 2000)

    Bu filmde de en çok göze çarpan, kadın karakterimizin erkeksi tavırları. Sandra Bullock tarafından canlandırılan ve bir FBI ajanı olan Gracie’nin, filmin başlarında maskülen tavırlara sahip bir kadın olduğunu görüyoruz. Bu tavırlar, filmin başlarında iş arkadaşları tarafından hoş karşılanmıyor ve alay ediliyor çünkü onu çekici bulmuyorlar. Filmin ilerleyen sahnelerinde, bir güzellik yarışmasına gizli görev içinde sızması gerekiyor ve bir değişim geçirerek daha kadınsı ve daha çekici bir görünüme sahip oluyor. Bu değişimden sonra erkeksi tavırları yeni görüntüsüyle beraber; hoş, karizmatik bir algı yaratıyor ve karakterimiz havalı bir kıza dönüşmüş oluyor.

    4. Lily (The Black Swan, 2010)

    Film, havalı bir kız olarak görünmeyen Nina’nın gözünden anlatılıyor. Onun hayatı boyunca iyi bir balerin olmak için ne kadar çok çalıştığını ve bunu ne kadar çok istediğini görüyoruz. Nina annesi ile yaşıyor ve düzenli, sakin bir hayata sahip. Lily’nin ise onun aksine daha çılgın bir hayat tarzı var; kötü alışkanlıklardan kaçınmıyor ve daha rahat yaşıyor. Bunun üzerine Nina, beyaz kuğu için çok uygun bir aday olmasına rağmen siyah kuğu rolünü de canlandırabilmek için daha “havalı kız” olmaya çalışıyor. Bunun için en önemli rakibi de bu tutkuya sahip olan Lily.

    5. Mikaela Banes ( Transformers, 2007)

    Güzelliği ile adından sıkça söz ettiren Megan Fox tarafından hayat verilen Mikaela da, hedef kitlesi erkekler olan bir film serisi için yaratılmış, harika bir havalı kız örneği. Normal üstü bir güzelliğe sahip olan Mikaela; arabalardan anlıyor ve kendisi kadar havalı olmayan Sam ile flört ederek havalı kızların erkeklerden beklentilerinin fazla olmadığı imajını yaratıyor.

    6. Amy Dunne (Gone Girl, 2014)

    Mükemmel bir kadın, mükemmel bir eş olmaya çalışan Amy, her ne kadar bunu başarsa da bunun bir ilişki için yeterli olmadığını görüyor. İlişkiye verdiği onca emek, kocası tarafından zamanla olağan bir şey olarak görülüyor ve Amy buna bir tepki olarak harekete geçiyor. Filmin en dikkat çekici noktalarından biri de, Amy karakterinin “cool girl” monoloğu. Bu sahnede Amy, gerçek hayatta da kadınların olmaya çalıştıkları, toplum tarafından idealize edilen kadınları tanımlıyor. Onlara havalı kızlar adını veriyor ve kendi çabasının da aslında ne kadar boşuna olduğundan bahsediyor.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.