İngiliz Sineması'na Başlangıç Kiti: 5 Film Önerisi

İngiliz Sineması'na Başlangıç Kiti: 5 Film Önerisi
  • 1
    0
    0
    0
  • Birleşik Krallık, Edgar Wright ve Guy Ritchie gibi oldukça başarılı yönetmenlere sahip bir bölge. Henüz İngiliz sinemasına başlamamış olanlar, başlayıp da yeterince iyi yapımlar izlememiş olanlar için başlangıç kiti niteliğinde bir İngiliz filmleri listesi hazırladık. İyi seyirler!

    1. Three Flavours Cornetto Trilogy / Edgar Wright

    Bu filmleri ayrı ayrı maddelemek filmlerin bütününe haksızlık olurdu. Tanışmayanları müthiş bir üçlemeyle tanıştırıyoruz dostlar! Cornetto Serisi, Edgar Wrightın yönetmenliğini ve yine Edgar Wright ve Simon Pegg’in senaristliğini üstlendiği üç filmlik bir komedi serisi. İlk film olan Shaun Of The Dead 2004, ikinci film Hot Fuzz 2007 ve son film World’s End 2013 yılına ait. Daha fazla bilgi vermiyoruz ve “Neymiş bu İngiliz komedisi?” diyenleri bu üçlemeyi izlemeye davet ediyoruz.

    2. Witnail and I / Bruce Robinson

    Sıradaki filmimiz kara komedi severlere geliyor. Witnail and I, senaristliğini ve yönetmenliğini Bruce Robinson’un üstlendiği, 1987 yılına ait bağımsız bir film. Başrollerinde Richard Grant, Paul McGann ve Richard Griffiths’in yer aldığı film; iki işsiz aktörün arkadaşlığını muzip bir dille anlatıyor. Tam bir kült film olan bu yapımı izleme listenize almanızı tavsiye ediyoruz.

    3. Shallow Grave / Danny Boyle

    Trainspotting’ten çok iyi bildiğimiz yönetmen Danny Boyle’un bir başka filmi olan Shallow Grave (Mezarını Derin Kaz), 1994 yılına ait gerilim/kara mizah türünde bir yapım. Yine Trainspotting’ten tanıdığımız Ewan McGregor, başrolleri Kerry Fox ve Christopher Ecleston ile paylaşıyor. Birbirine zıt üç karakterin kendilerine dördüncü bir ev arkadaşı aramasıyla başlayan maceralarını izlediğimiz film, mutlaka görmeniz gereken bir İngiliz işi.

    4. Dead Man’s Shoes / Shane Meadows

    Hep komedi filmleri önerecek değiliz ya. Bu seferki filmimiz dram/gerilim türünde. Başrolünü müthiş aktör Paddy Considine’in oynadığı film, 2004 yapımı bir intikam hikâyesi. Kardeşi spastik olan Richard, orduda yıllarca görev alır. Ordudan geri dönmesinin tek nedeni ise kardeşine yapılan zorbalıkların intikamını almaktır. Yönetmenin en başarılı işlerinden biri olan Dead Man’s Shoes, şiddetle önerimizdir.

    5. Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana / Guy Ritchie

    1998 yapımı Guy Ritchie işi film, çok sevdiğimiz aktör Jason Statham’ın başrolünde olduğu bir polisiye filmi. Bir İngiliz mafya filmi olarak da nitelendirebileceğimiz yapım; Eddy, Tom, Bacon ve Soap adlı dört arkadaşın kumarda yüklü bir miktar para kazanma hedefiyle başlıyor ve işler değişiyor. Polisiye, mafya filmi dediğimize bakmayın, oldukça komik kurgulanmış bir film olan Ateşten KalbeAkıldan Dumana hepinizin seveceği türden bir iş.  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.