Geçmişten Günümüze En İyi Daniel Day-Lewis Performansları

Geçmişten Günümüze En İyi Daniel Day-Lewis Performansları
  • 0
    0
    0
    0
  • Daniel Day-Lewis, Hollywood'un usta aktörlerinden biri. Birbirinden farklı hikâyelerde oldukça başarılı performanslar sergileyen aktörün, geçmişten günümüze en iyi 5 filmini sıraladık. Keyifli seyirler!

    1. Sol Ayağım (1989) 

    Yönetmen: Jim Sheridan
    1989 yapımı Sol Ayağım filmi, aynı adı taşıyan Christy Brown'ın romanından uyarlanmıştır. Christy Brown'ın kendi hayat hikâyesi olan film; doğuştan engelli olan karakterin, sadece sol ayağını kullanması üzerine şekilleniyor. Daniel Day-Lewis'in başrolünde oynadığı Sol Ayağım; aktöre, sinema hayatındaki ilk Oscar'ını da kazandırmasıyla, bu listede önemli bir yere sahip.  

    2. Son Mohikan (1992)

    Yönetmen: Micheal Mann
    Aksiyon-macera türündeki filmi, bir çoğumuz daha önce duymuşuzdur. Aynı zamanda uyarlama bir eser olan Son Mohikan'da; Daniel Day-Lewis, Mohikan kabilesine şeflik edenin evlatlık oğlu Hawkeye'yi canlandırıyor. Daniel Day-Lewis’in kariyerindeki en iyi performanslarından biri olan film, mutlaka izlenmeli.  

    3. Babam İçin (1993) 

    Yönetmen: Jim Sheridan
    In the Name of the Father, İrlanda ve İngiltere arasındaki mücadeleyle, bir baba ve oğlun arasındaki gerilimi anlatır. Gerry Conlon, İrlandalı bir genç olarak rahat bir hayat yaşar ve Londra’ya gelir. Hiç ilgisi olmamasına rağmen, siyasi sebepler yüzünden tutuklanır ve hapse atılır. Sürekli problemler yaşadığı babası da, yine hiç suçu yokken hapse düşer. Kahramanın değişimi ve gelişimini en net biçimde görebileceğimiz film, Daniel Day-Lewis’in olağanüstü performansıyla taçlanıyor.  

    4. Lincoln (2012)

    Yönetmen: Steven Spielberg
    Usta yönetmen Steven Spielberg ile Daniel Day-Lewis’in birlikteliği, elbette ortaya çok iyi bir film çıkarıyor. Filmde; ABD başkanı Lincolnü canlandıran Lewis’in, hem ruhen hem de bedenen rolüne büründüğünü söyleyebiliriz. ABD’nin kuzey eyaletlerinde çıkan iç savaşa öncülük eden Lincoln’ün son dönemlerini anlatan film, çıktığı dönemde oldukça konuşulan bir yapıt olmuştu.  

    5. Phantom Thread (2017)

    Yönetmen: Paul Thomas Anderson
    Ve son olarak 2017 yılında; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu dahil 6 dalda Oscar’a aday olan ve yine Lewis’in performansıyla ortalığı kasıp kavuran Phantom Thread… Ünlü terzi Reynolds Woodcock, hayatına giren kadınlardan ilham alan müzmin bir bekardır; fakat sonunda Reynolds, düzenli bir aşk hayatına sahip olur ve işler değişir. En İyi Kostüm Tasarımı Oscar’ını kazanan film, gerçek bir hikâyeden uyarlamadır.  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.