Ünlü Yönetmenlere Ait 7 Kısa Film

Ünlü Yönetmenlere Ait 7 Kısa Film
  • 0
    0
    0
    0
  • Uzun metraj filmleriyle tanıdığımız dünyaca ünlü yönetmenler, çoğu sinemacı gibi kısa film denemeleri de yapmışlardır. Kısa filmlerinde de tıpkı uzun metraj filmlerinde olduğu gibi kendilerine has tarzlarını konuşturan yönetmenlerden bazıları, festivallere katılıp ödül bile kazanmışlardır. Bu listede sizleri, belki de en sevdiğiniz yönetmenlerin çektiği kısa filmlerle tanıştırıyoruz!

    1. The Big Shave (1967) 

    Yönetmen: Martin Scorsese
    Taxi Driver, Goodfellas, The Wolf of Wall Street gibi efsane filmlerle tanıdığımız usta yönetmen Scorsese'nin; 1967 yapımı kısa filmi The Big Shave, tıraş köpüğü reklamı tadında bir film. Peter Bernuth filmde, tıraş olurken kendini kanlar içinde bırakan bir adam olarak karşımıza çıkıyor ve film aslında bu sahneden oluşuyor. 5 dakikalık bu film, bol kanlı ve absürt bir iş.

    2. Bottle Rocket (1994) 

    Yönetmen: Wes Anderson
    Wes Anderson'ın aynı adı taşıyan ilk uzun metraj filmi Bottle Rocket'ın öncesinde; yine Owen Wilson ve Luke Wilson'ı izlediğimiz, yönetmenin ilk dönem işlerinden olan bu kısa film, Wes Anderson severlerin atlamaması gereken bir yapım.

    3. Hotel Chavalier (2007) 

    Yönetmen: Wes Anderson
    Wes Anderson'dan bahsetmişken bu müthiş kısa filmi es geçmek olmazdı. The Darjeeling Limited filminin bir uzantısı olan kısa filmde, Natalie Portman başrolde yer alıyor. Hotel Chavalier; renkleri, kadrajları ve tüm atmosferiyle tam bir Wes Anderson yapımı. Bu filmi izledikten sonra, Peter Sarstedt'in Where Do You Go To My Lovely adlı şarkısını, bol bol dinleyeceğinize garanti veriyoruz. Film, Wes Anderson Dünyası'nda kısa bir yolculuk yapmak isteyenlere birebir.

    4. My Bestfriend's Birthday (1987) 

    Yönetmen: Quentin Tarantino
    36 dakikalık, orta metraja doğru evrilen bir Tarantino işi izlemek isteyenler buraya! 1987 yapımı filmin oyuncu kadrosunda, Quentin Tarantino bizzat yer alıyor. Oyuncu kadrosunda Tarantino'ya, Craig Hamann ve Linda Kaye'nin eşlik ettiğini gördüğümüz filmin orijinali, aslında 70 dakika sürüyor. Fakat bir yangında, filmin ancak 35 dakikası kurtarıldığı için filmin bu kadarlık kısmı seyirciye ulaşabilmiş. Birçok festivalde gösterilmiş olan bu kısa filmi, izlemenizi tavsiye ediyoruz.

    5. Carne (1991) 

    Yönetmen: Gaspar Noé
    Fransız yönetmen Gaspar Noé, elbette Climax'ten ibaret değil. Eğer gerçek bir Gaspar Noé hayranıysanız, bu film tam size göre. Noé'nin yazıp yönettiği film; dilsiz bir kızı olan at kasabının hikâyesini, bol kanlı sahnelerle anlatıyor. 38 dakikalık bir kısa film olan Carne, yine izlenmesi oldukça zor bir iş olmuş.

    6. Doodlebug (1997) 

    Yönetmen: Christopher Nolan
    Nolan'ın ilk kısa filmi olan Doodlebug, Kafka'nın Dönüşüm adlı kitabından esinlenerek ortaya çıkmış. Jeremy Theobald adlı karakterin korku ve paranoya içindeki hallerini izlediğimiz filmde, onun başta bir böceği yakalamaya çalışmasını izliyoruz. Böceği yakaladıktan sonra; aslında bu böceğin, kendisinin küçük bir versiyonu olduğunu fark ediyoruz. Bu ve bunun gibi katmanlara ayrılmış film, klasik bir Nolan filmi havasında devam ediyor. Beyinleri yakan 3 dakikalık bu müthiş filmi izlemeyenleriniz varsa mutlaka izlemeli.

    7. Vincent (1982) 

    Yönetmen: Tim Burton
    Son olarak; canımız Tim Burton'umuzun, şahane bir kısa animasyonuyla listeyi kapatıyoruz. Stop Motion tekniği ile yapılmış olan bu animasyonda, 7 yaşındaki Vincent Malloy adlı karakterin, kendini Vincent Price'la ilişkilendirmesini görüyoruz. Edgar Allan Poe okuyan ve yarasaları seven Vincent'ın, düş dünyasında bir yolculuğa çıkıyoruz. Tim Burton'un 4. kısa filmi olma özelliğini taşıyan 6 dakikalık bu film için, tam bir Tim Burton işi diyoruz ve sizi izlemeye davet ediyoruz.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.