Başka Bir Zamana Ait 5 Sigur Rós Şarkısı

Başka Bir Zamana Ait 5 Sigur Rós Şarkısı
  • 0
    0
    0
    0
  • Şarkılarını dinlerken sizi başka dünyaların varlığına inandıran Sigur Rós grubu; JonsiGeorg Holm ve Orri Páll Dýrason üyelerinden oluşmaktadır. İlhamlarını yaşadıkları yerden aldıklarını söyleyen İzlandalı grup şarkılarında melodik, klasik ve minimalist ögeler kullanmayı tercih etmektedir. Grubun şarkılarını dinlerken, sözlerini İzlandaca oldukları için anlamasak bile, anlamaya gerek kalmadan farklı tarzıyla bizleri etkisi altına almaktadır. Doğadan ilham alan grup, doğanın mistik tınısını şarkılarına başarılı bir şekilde aktararak etkileyici işler ortaya koymuştur. Birbirinden başarılı albümler çıkaran ve farklı tarzıyla sevilen grup, şarkılarıyla adeta başka bir zamana boyut açmaktadır. Grubun başarılı albümlerini ve yaptığı işleri anlatmakla bitiremeyeceğimiz için sözü daha fazla uzatmadan, sizleri Sigur Rós şarkılarıyla baş başa bırakıyoruz. Keyifli dinlemeler!

    1- 'Svefn-g-englar'

    Grubun sevilen şarkılarından biri olan 'Svefn-g-englar' 1999 tarihinde yayınlanan başarılı 'Ágætis byrjun' albümünde yer almaktadır. Şarkı, melodisi ve bıraktığı hislerle birlikte adeta bir terapi etkisi yaratarak grubun sevilen parçalarının başında gelmektedir.

    2- 'Olsen Olsen'

    'Olsen Olsen' adlı şarkı grubun akıllarda yer edinmiş sevilen parçalarından birisidir. 1999 tarihinde yayınlanan başarılı 'Ágætis byrjun' albümü çıkışlı şarkı, klibiyle birlikte sizi dinleyicilerin arasındaymış gibi hissettirmektedir.

    3- 'Starálfur'

    Grubun 'Starálfur' adlı şarkısı 1999 tarihi çıkışlı olup, uzun zaman geçmesine rağmen bıraktığı etkiden hiçbir şey kaybetmeyerek bizleri etkilemeye devam ediyor. Şarkının sözlerinin Türkçe çevirisine baktığımızda müzik ve sözler arasındaki yumuşak uyumu hissetmek mümkün. gökyüzünde masmavi gece üzerimde masmavi gece pencereden yok oldu apansız ellerimden yanağımdan gizlendi günümü düşündüm bugünü, yarını giydim mavi geceliğimi doğru yatağa gittim çektim yumuşacık yorganımı kapadım gözlerimi başım yorganın altında minicik bir peri bakar bana orada bana koşuyor, kımıltısız bir yerden, kendinden öylece bakan bir peri açtım gözlerimi çapakları temizledim gerindim şöyle bir her şey aynı, geri dönmüşüm, ama kayıp bir şeyler var hala bütün duvarlar gibi

    4- 'Ný batterí'

    1999 çıkışlı olan 'Ný batterí' bizce 'Ágætis byrjun' albümünün en özel parçalarından birisidir. Şarkı kendisini aynı zamanda grubun hem oyuncu olarak bulunduğu hem de besteciliğini yaptığı müzikal/belgesel kategorisindeki Inni (2011) filminde duyurmuştur. Grubun yaptığı besteler filmin etkisini artırmasına da büyük katkı sağlamıştır.

    5- 'The Rains of Castamere'

    Grubun başarılı işlerinin yanı sıra adını duyurmasında etkili olan bir diğer etmen ise ünlü sevilen dizi Game of Thrones aracılığıyla duyduğumuz etkileyici parçası 'The Rains of Castamere' olmuştur.

    Bonus: 'Heima'

    İzlandaca 'Heima', dilimizde 'evde' anlamına karşılık gelmektedir. Heima, Sigur Rós'un müzik ve doğa ile kurduğu eşsiz ilişkiyi adeta görsel bir şölenle birlikte izleyicilere sunmaktadır. Başarılı belgeselde, grubun kimseye haber vermeden evlerine dönerek vermiş oldukları konserlerden parçalar bulunmaktadır. Heima ile kendinizi dinleyiciler arasında gibi hissederken, aynı zamanda size İzlanda'nın görsel şöleni eşlik ediyor olacak. Keyifli seyirler!

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.