Komedi ve Nostaljiyi Birlikte Sunan Dizi: The Marvelous Mrs. Maisel

Komedi ve Nostaljiyi Birlikte Sunan Dizi: The Marvelous Mrs. Maisel
  • 1
    0
    0
    0
  • Komedi ve nostalji sevenler toplanın! Sizler için 1950 döneminin havasını, müzik ve komedi ile başarılı bir şekilde harmanlayan The Marvelous Mrs. Maisel dizisini inceledik. Gilmore Girls dizisinin sevilen yaratıcısı Amy Sherman-Palladino'nun yazar ve yönetmenliğini üstlendiği, Amazon yapımın desteklediği The Marvelous Mrs. Maisel dizisinin başrollerinde; Rachel Brosnahan, Tony Shalhoub, Alex Borstein gibi kusursuz oyuncuları görmekteyiz. Diziyi neden izlemeniz gerektiğini ise gelin hep birlikte inceleyelim.

    İzleyenler tarafından beğenileri toplaması

    Pilot bölümü 17 Mart 2017'de yayınladıktan hemen sonra 2. sezon onayı alan dizinin ilk sezonu 29 Kasım 2017'de sekiz bölüm olarak yayınlandı. Dizinin puanlarına baktığımızda ise, Imdb: 9/10 ve Amazon: 4.9/5 olmak üzere izleyenleri tarafından neredeyse tam puan aldığını görmekteyiz. Bununla birlikte dizi 75. Altın Küre Ödülleri'nde komedi-müzikal dalında "en iyi dizi" ödülünü alarak ilgileri bir kez daha üstüne çekti.

    İlgi çekici konusu

    Konusundan bahsedecek olursak; 1958 yılında geçmekte olan dizi, New York'un Yukarı Batı Yakası'nda yaşayan, harika bir aileye sahip sıradan bir ev hanımı olan Miriam ''Midge'' Maisel'ın hayatının birden bire nasıl değiştiğini işlemektedir. Mrs. Maisel hayatını tamamen eşi Joel Maisel'a (Michael Zegen) ve eşinin eğlence için yaptığı stand-up gösterilerinin başarısına adamıştır. Eşi Joel Maisel'ın onu terk etmesiyle birlikte Miriam'ın hayatı adeta bir dönüm noktasına girer ve her şey terk edildiği akşam kendisini sahnede başından geçen olayları komik bir şekilde anlatırken, birdenbire alkışları toplamasıyla başlar.

    Kusursuz oyunculuklar

    Artık Miriam'ın önünde öğreneceği çok şeyin olduğunu ve kendisini keşfedeceğini gösteren yeni bir süreç başlamaktadır. Bu süreçte Miriam'ın yanında sahneye çıktığı ilk andan beri potansiyelini gören ve onunla birlikte komedi dünyasının eğlenceli maceralarına atılacak olan ''Susie'' karakterini canlandıran Alex Borstein'i görmekteyiz. Dizi, bünyesinde barındırdığı kusursuz oyunculuklarıyla da artıları toplamakta.

    Dönem havasını başarılı bir şekilde işleyişi

    1950'li yıllarda kadınların çalışma düşüncesi yeni yeni kabul görmeye başlamışken Miriam, keskin ve bir o kadar da başarılı bir başlangıçla kendisine şehir merkezinin canlılığı içerisinde yer alan stand-up dünyasında yer açmaya çalışır. Aynı zamanda dizi kullandığı kaliteli dekorlar, kostümler, diyaloglar ve müziklerle birlikte detaylara verilen önemi gözler önüne sererek, 1950'li yılların dönem havasını başarılı bir şekilde yansıtmaktadır.

    Güçlü kadın rolü

    Miriam evliliği boyunca zamanını sürekli eşine adadığı için kendi potansiyelinin farkına varamamıştır. Yaşadığı değişimle Miriam artık sıradan ev hanımı rolünden sıyrılarak, tabuları yıkan güçlü bir kadın rolü çizmeye başlar. İnsanları güldüren ve etrafına toplayan yeteneğiyle Miriam'ın stand-up dünyasında yeri çoktan hazırdır. Bu süreçte başka nelerin beklediğini ise heyecanla beklemekteyiz.

    Ve işte karşınızda Mrs. Maisel!

    Sözü artık daha fazla uzatmadan ilk bölümünden itibaren sizi kendisine çekecek olan başarılı dizi The Marvelous Mrs. Maisel'a bırakıyoruz. Ve işte karşınızda Mrs. Maisel! Keyifli seyirler.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.