Özgür Ve Renkli Sokak Modasına Bir Bakış: Milano Moda Haftası 2020

Özgür Ve Renkli Sokak Modasına Bir Bakış: Milano Moda Haftası 2020
  • 0
    0
    0
    0
  • Sokak modası denilince aklımıza bir sürü fikir geliyor aslında bana göre. Kimine göre tarzı olmayan, sadece abartıdan oluşan bir modayken, kimine göre aklınıza bile gelemeyecek kombinlerin aşırı havalı insanlar tarafından yapılıp özgürce sokaklarda hayatlarını yaşadıkları bir moda. Benim daha yakın hissettiğim ikincisi çünkü moda dediğimiz kavramın sadece gelip geçici ama tarzın her zaman daha kalıcı olduğunu ve insanın kendisini daha çok yansıttığını düşünüyorum. Milano modanın başkentlerinden biri aslında. Yeni tanıştığımız Bottega Veneta, Fendi, Valentino, Gucci ve Moschino gibi çok bilinen markalar hep İtalya'nın büyük, tanınan lüks giyim markalarından. İnsan merak ediyor ve bekliyor galiba, madem bu kadar moda konusunda iddialısınız o zaman moda haftasındaki sıradan veya az tanınmış insanların da tarzını görelim. Ben çoğu zaman moda haftasındaki tasarımlar dışında diğer insanların ne giydiklerine özenle bakar ve incelerim. Her zaman her insanın tarzı bana, sana ve bize uymaz ama dikkatle baktığınız zaman küçük bir detayı çok beğenip denemek isteyebilirsiniz. Moda haftalarındaki sokak modası bana her zaman ilham olmuştur ve en önemlisi de bana cesaret verir.

    Modanın kelime anlamlarından bir tanesi toplumun tüketim trendlerini belirleyen tüketim anlayışıdır. Bir diğer anlamı da, belirli bir süre etkin olan toplumsal beğeni, bir şeye karşı gösterilen aşırı düşkünlük olarak tanımlanıyor. Defilelerde ise tam olarak o senenin modasının hangi renkler, kumaşlar, kalıplar ve kıyafetler olacağını görüyoruz. Fakat, tarzın tanımı özel oluş veya davranış biçimi, üslup, stil, janr demek. Yani modayı takip edebiliriz, moda olan kıyafetleri tercih edip giyebiliriz ama tarzımızla onları birleştirmek tamamen bize aittir. Tarzımızla, kıyafetlerimizle kendimizi insanlara anlatabiliriz.

    Louis Philippe de Gegoue

    Milano Moda Haftası’nda modanın insanlar tarafından takip edildiği oldukça ortada. Bu senenin modası olan parçaları ve renkleri kendi tarzlarına göre nasıl yorumlamışlar biraz da onlara bakalım. Biz çok güzel bir döneme girdik diye düşünüyorum. Belki 1960’lardan veya 70’lerden sonra tekrar moda olmaz dediğimiz bir dönem; renkli giyinmek. Yaz da geliyorken ben o kadar cıvıl cıvıl, rengarenk giyinmek istiyorum ki, dolabımdaki koyu renklerle aram bozuk. Aslında kışın bile kullanılır. Biliyorsunuz artık modada aşırı kuralcılık biraz da olsa yıkıldı. Milano Moda Haftası’nda çok güzel enerjisini yansıtabilen, renkli kombinler yapan insanlar var. Soruyorum, bu insanların enerjileri nasıl düşük olabilir ki o renkli kıyafetlerin içinde?

    Gabriella Karefa-Johnson and Shiona Turini

    Yoyo Cao

    Eğer renkli giyinmek için nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, kot ve tişörtün üstüne renkli bir parça giyebilirsiniz ya da tek renk kullanıp takım halinde giyebilirsiniz ve böylece büyük bir risk almazsınız. Ben kendime güvenirim diyorsanız renkleri istediğiniz gibi özgürce kullanabilirsiniz. İsterseniz birbirine daha yakın olan soft renkleri ya da uzak olan zıt renkleri bir araya getirebilirsiniz. Pantone İlkbahar/Yaz 2021 tekstilde öne çıkan renklerine bakınca tatlı, yumuşak, daha kremsi renklerin ama bir yandan da daha güçlü renklerin favorilerde olduğunu görürsünüz.

    Maria Bernad

    Bu senenin modası olup, aslında “tek parça düşüncesiyle” kolaymış gibi görünen ama doğru renkleri, kalıpları bulmanız gereken ve bulduğunuzda da ayrı bir havanızın olduğu takımlar da çok kullanılmıştı. Mavinin tonları oldukça fazla tercih edilmiş. Diğer bir trend ise kumaş takımlardan yola çıkarak geldiğimiz eşofman takımları. Bir dönem Nike, Adidas ve Hummel takımlar dalga konusu olurdu, burun kıvrılırdı. Şimdi ise tekrar üretilmeye başlandı ve bağımsız, kendi markası olan moda tasarımcıları bile kendi eşofman koleksiyonlarını yapmaya başladı. En çok rahat hissetmek istediğiniz günlerde bu sizin havalı kaçış yönteminiz olabilir.

    Adu Akech - Kıyafet: Ivy Park Çanta: Valentino

    Birde benim bu dönemler de en çok dikkatimi çeken çok daha farklı giyinen insanlar. Ben her zaman modanın özgür olmasından ve o şekilde yansıtılmasından yanayım çünkü aslında bu benim tarzım. Biz burada her ne kadar modadan konuşsak da, moda olan kıyafetleri, ayakkabıları alsak da hala biz aslında kendi tarzımızı yansıtmak için onun yanına bir şeyler katıyoruz. Bu yazıyı da daha farklı, cesur insanların tarzlarına bakarak kapatalım istedim. Hep özgür olmanız dileğimle…

     Ami ve Aya Suzuki, Kıyafet: Prada

    Courtney Trop ve Dan Thawley

    Kaynak: 1, 2, 3


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.