Kyk Bursu İle Şık Giyinmek: Kadınlar İçin Öneriler

Kyk Bursu İle Şık Giyinmek: Kadınlar İçin Öneriler
  • 2
    0
    0
    0
  • E artık üniversiteye başlamışsın, daha çok bir eğlenmek, gezmek ve bazen de dilediğin gibi alışveriş yapmak istiyorsun ya da belki kendi düzenini oluşturmak istiyorsun aldığın aylık bursla ve tabii aklına gelen ilk burs, KYK bursu oluyor. Ben başvurup bankaya kaydımı yaptırmaya gittiğimde, imzalamam gereken kağıtları imzalarken güvenlik olan bir abimiz geldi ve gülerek dedi ki “Hehe iyi hadi baya devlete borçlu oldun” ve neye uğradığımı şaşırdım. Belki de haklıydı çünkü parayı her ay alıp tadını çıkarmak çok güzel fakat bir de geri dönüşü oldu mu o parayı geri devlete ödememiz gerekecek. Şimdiden insan bunları bir düşünüyor ama hala zamanımız varken gelin biz istediğimizi yapalım. E burada modadan konuşuyorken de KYK bursu ile alınabilecek kıyafetleri yazmasak olmazdı, ilk yazımda kadınlar için önerilerde bulunmak istedim.

    Beğendiğimiz çok fazla kıyafet var ama fiyatlar almış başını gidiyorken maalesef her istediğimiz yüksek fiyatlı kıyafeti alamıyoruz. Biz de daha çok bütçemize uyan kıyafetleri seçiyoruz. Tabii ki bu sırada fiyat performansı ve kıyafetlerin kumaşları arasındaki farkı da görmezden gelemiyoruz. Evet bir aylık KYK bursumuzla dolabımızı baştan aşağıya yenilemek zor olabilir fakat modayı yine takip edebileceğimiz, beğendiklerimizi bulabileceğimiz mağazalar mevcut. Biraz onlardan bahsederek içerisinden bütçemize uygun nasıl parçalar alabiliriz onu anlatacağım.

    Addax’ı bilmeyen asla yoktur. Her şehirde olup olmadığı konusunda kesin bir bilgim yok fakat online olarak alışveriş yapabilirsiniz. Addax birçok popüler olan parçayı takip etmek konusunda bence çok başarılı ve birçok insanın tarzına da hitap ettiğini düşünüyorum. Benim en son Addax alışverişim koyu renk, yüksek bel biraz daha slouchy tarzda olan bir jean almaktan yana oldu ve sadece 70 liraydı. Alır almaz bir hafta boyunca giydim ve çok memnun kaldım. Addax’tan pantolonlara bakmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. İkinci olarak, hırka giymek çok moda oldu. Uygun fiyatlarıyla rengarenk olan hırkalara bakıp dolabınıza renk ve farklı bir tarz katabilirsiniz. 

    Lacivert bol kesim pantolon

    Üst giyim hırka

    Beyyoğlu’nun sayfasından daha yeni geliyorum ve o kadar güzel yeni ürünler gelmiş ki kendimi zor tutuyorum, ayrıca indirimde de çok güzel ürünler vardı. Beyyoğlu maalesef Addax kadar ucuz değil ama ortalama fiyatları var. Peki Beyyoğlu’ndan KYK bursumla bu senenin modasına uygun ya da dolabımı tamamlayacak parça ne alabilirim diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Öncelikle indirim dönemlerini mutlaka takip edin. Mağazaları İstanbul, İzmir ve Ankara’da mevcut ve eğer sizler bu üç şehirden herhangi birinde yaşamıyorsanız online alışveriş yapabilirsiniz.

    Pantolon

    Sweatshirt

    Bu senenin çok modası olan eşofman takımlarına bakabilirsiniz. Aslında alt giyim için "jogging pantolon" adını kullanabiliriz ve üst giyim için de sweatshirt diyebiliriz. Bir sürü renkleri var ve böylece isterseniz kendi seçtiğiniz renklerle alt-üst takımınızı siz kendiniz de yapabilirsiniz. Eğer diyorsanız ki eşofman üstleri benim için çok kısa ben rahat edemem; bol yapıda, kolları ve boyu daha uzun olan basic tişörtlerle kombinasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Ben stilist olma hayallerimden yola çıkarak size güzel bir kombin yaptım. 

    Tişörtler

    Bütün kıyafetler Beyyoğlun'a aittir, ayakkabı Reebok, sırt çantası Chiara Ferragni[/caption] Son olarak, yine online alışveriş yapabileceğiniz ya da şehrinizde böyle vintage veya ikinci el kıyafet satan mağazalar varsa, KYK bursunuz ile çok rahat bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Ankara için daha sonra detaylı bir yazı yazacağım fakat burada Esat’ta “Nana”, Büklüm Sokak’ta da “Kumbara” var. İstanbul’da ise çok daha fazla ulaşılabilecek mağazalar var. Benim uzun süredir takip ettiğim ve İstanbul’a gittiğimde mutlaka uğradığım “Sentetik Sezar” var. Açıkçası ben onlarla tanıdım bu vintage modasını ve onlarla başladım biraz da. Yalnız mağazaların sayısı ne kadar artmışsa fiyatlar da o kadar almış başını gidiyor, özellikle aksesuarlar için. Tabii ki genel olarak baktığımız zaman, eski olmasına rağmen iyi bakılmışsa da fiyatları normal kategorisine girebiliyor. Instagram'da takip ettiğim birkaç tane mağazayı da sizlerle paylaşmak isterim ve hepsinden kişisel ödemenizle ya Instagram ya da internet üzerinden alışveriş yapabilirsiniz. Bursa'da Merkür Ötesi, Eskişehir'de ŞeyHane Vintage, İzmir'de Tahta Dolap var. Diğerleri ise Büyükannemin Sandığı, Mukaddes Vintage, Çaput Vintage. Vintage görünümlü ya da ikinci el olan gömlekleri kombinlemek de çok kolay aslında. Kışın gömleklerin içine boğazlı kazaklar tercih edebilirsiniz. Baharda yüksek bel bir kot giyebilir ya da içine daha basic siyah veya beyaz tişört giyerek kombininizi tamamlayabilirsiniz. Son olarak yaz için benim favorilerim ya denize giderken kullanmak ya da çok büyük bir gömlek aldıysam onu gömlek elbise yapmak. Umarım bu yazımı beğenmişsinizdir kızlar. Bir daha ki sefere erkekler için bursunuzla nerelerden alışveriş yapabilirsiniz onlar hakkında konuşuruz. Kendinize çok iyi bakın!

    Kaynak: 1, 2, 3, 4, 5


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.