Renkli Giyinebilmek İçin Bilmeniz Gereken Tüyolar

Renkli Giyinebilmek İçin Bilmeniz Gereken Tüyolar
  • 4
    0
    0
    0
  • Son zamanlarda benim en çok dikkatimi çeken renkli giyinme akımı yavaş yavaş yayılıyor. Herkes baştan aşağıya renkli giyinebilecek kadar cesaretli olmuyor ama yine de insanların Instagram hikayelerinde fikir olarak paylaştıkları postlarda görüyorum ve aslında birçok insan tarafından da seviliyor bu akım. Renkli giyinmek derken gerçekten cesaret edip belki de daha önce hiç denemediğiniz ya da giymeyi aklınızın ucundan bile geçirmediğiniz renklerden bahsediyorum. Yani toprak, nude tonlar değil, tamamen cıvıl cıvıl renkler!

    ''Kadın gülümserse tüm kıyafeti gülümser.''

    -Madeleine Vionnet

    Bu sözü çok sevdim ama ben burada sadece kadınlar için değil, erkekler için de konuşacağım o yüzden insanlar gülümserse tüm kıyafeti gülümser demek istiyorum.

    Sanki böyle siz gülümsüyorsunuz, kıyafetiniz gülümsüyor ve böylece siz tekrar gülümsüyorsunuz. Tarzınızı kullanmanız ve göstermeniz aslında kişiliğinizi ortaya koyabileceğiniz bir yöntemdir. Kendi duygularınızı da yansıtabilirsiniz. Renkli giyinen insanlar gördükçe ben de onların enerjisiyle mutlu oluyorum. Sanki gerçekten yanımdalar da o enerji tam içime işlemiş gibi. Öz güvenlerinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum ve benim için asıl savaşçı onlar oluyor çünkü demek ki kendileriyle mutlular ve ne olursa olsun bir şekilde pozitif kalabilmeyi başarabiliyorlar.

    İnsan başta düşünüyor ben bunu nasıl yapabilirim, benim tarzıma nasıl uyar diye ama herkes aslında baştan aşağıya renkli giyinmek zorunda değil. Tabii ki bir akım olunca, moda olunca hemen uygulamak istediğimiz birçok şey oluyor ama tarzımıza uygun olmayabiliyor. Bu nedenle, ben de renkli giyinebilmenin en basit tüyosunu ilk önce verip daha sonra gittikçe güzelleşen ama belki o kadar da zorlaşan baştan aşağıya giyinmekle ilgili son tüyomu vereceğim.

    Öncelikle renkli aksesuarlardan başlamak istiyorum çünkü renkleri ne kadar severseniz, daha sonra aldığınız renkli tişörtleri, pantolonları yani kısacası daha büyük parçaları sevmeniz de o kadar kolay olacaktır. Genelde yarışmalarda ya da çevremizden çok duyduğumuz bir söz vardır “çok sade giyinmişsin keşke bir yerine renk katacak bir parça ekleseydin…” İşte bu ilk tüyomuz tam bu söz için diye düşünüyorum. Çok sade görünümlerinizi renkli ayakkabılar, çantalar ve bandanalarla tamamlayabilirsiniz ve inanın bu en kolay yolu olabilir. 

    Renkli aksesuarlar dışında yine çok sade giyindiğinizde, yaptığınız kombinde bir parça kıyafeti renkli kullanabilirsiniz. Aksesuarlarda olduğu gibi hem kombin yapması daha kolay olur hem de gözünüz alışıp o parçanın kattığı eğlenceli, pozitif etkiyi gördükçe renkleri ve renklerle kullanılan desenleri daha çok seveceksiniz.

    Artık gelelim daha da tamamlanmış, renkleri daha çok kullanarak yapabileceğiniz kombinlere. Bunun için renk tekerini kullanabilirsiniz. Bu sonraki iki tüyoyu renklerin 3 temel kuralına göre anlatacağım; monokromatik, tamamlayıcı ve benzer.

    Eklenen renkli aksesuar ve parça kıyafetlerden sonra, uygulanabilecek en kolay yöntemlerden biri ton sür ton yapmaktır. Dilimize Fransızcadan girmiştir ve çevrildiğinde “ton üzerine ton” anlamına gelmektedir. Aynı zamanda “monokromatik” adı da kullanılır. Tabii ki renklerin tonları da önemli fakat baştan aşağıya farklı renkleri deneyip giyinmeden önce, tek bir rengin farklı tonlarıyla yavaş yavaş başlayabilirsiniz. Bunu uygularken kullandığınız aksesuarlar da seçtiğiniz rengin tonlarında olmalı, uyumlu olmalı ve daha önce anlattığım ilk başta aksesuar ekleme ve tek bir parçayı renkli kullanmayı denediyseniz, seçimleriniz ve kararlarınız daha kolay olacaktır.

    Artık renklerle aranız çok iyi olup sevdikten sonra bence baştan aşağı farklı renkleri kullanarak kombinlerinizi yaratabilirsiniz. Bu kombinleri tamamlayıcı renkler ve benzer renkleri kullanarak yapabilirsiniz. Tamamlayıcı renkler aslında zıt renklerdir. Renk tekerinde birbirine zıt olan renkleri seçebilirsiniz. Benzer renkler de renk tekerinde birbirinin yanında bulunan renklerdir. Aynı zamanda bir ara rengi, onu oluşturan ana renklerden biri ile de kombinleyebilirsiniz ya da ben renkleri kendi göz zevkime göre seçip bir kombin yapacağım diyebilirsiniz. Çoğu zaman olduğu gibi hangi renkleri severek kullanacağınız size kalmış.

    Son olarak Instagram'da tanınmış ve benim de renkli giyimde favorim olan birkaç hesabı paylaşacağım. Hepinize çok renkli günler!

    Simon NNdjock

    Hande Taşer

    Basra Ajeh

     Marianne Theodorsen

    Kaynak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.