2020’De Her Yerde Görebileceğiniz 10 Ev Dekorasyon Trendi

2020’De Her Yerde Görebileceğiniz 10 Ev Dekorasyon Trendi
  • 1
    0
    0
    0
  • Evinizi yenilemek için en iyi süreç bu süreç olabilir. Yeni bir şeyler almak, keşfetmek, denemek ve değiştirmek istiyorsanız tam sırası olabilir. Mutfağınıza yeni parçalar ekleyebilir, duvarlarınızı boyayabilir ve küçük resim galerinize yenilerini ekleyebilirsiniz. Bu sene evinizde veya odanızda güzel bir değişiklik yapmak istiyorsanız, 2020’nin en popüler dekorasyon trendlerini deneyebilirsiniz.

    Birçok yerde evinizin dekorasyonu için fikirler bulabilirsiniz. Biraz araştırarak doğruca iç tasarım profesyonelleriyle hazırlanmış fikir listesini buldum. Popüler duvar boyası renklerinden, çiçekli duvar kağıtlarına ve ayaklı küvete kadar birçok seçenek var burada. Hem 2020 için hem de önümüzde ki 10 yıl için devam eden popüler fikirler olacağı söyleniyor.

    Vintage Parçalar
    Vintage parçalar modadan sonra dekorasyonda da oldukça hayatımıza girmeye başladı. Vintage parçalarla biraz havayı değiştirebilirsiniz. Aksesuarlar, sandalyeler veya halılar kullanabilirsiniz. Fakat dikkat etmek gerekiyor ki aynı anda çok fazla kullanılmaması gerek. Birkaç bölümde kullanmanız yeterli olacaktır.

    Lacivert Duvarlar
    2020 yılının Pantone rengi klasik mavidir, yani lacivertte diyebiliriz. Bu da demek oluyor ki bu rengi birçok yerde göreceğiz. Neyse ki çok yönlü ve sofistike. “Lacivert, hem geleneksel hem de modern ev tarzlarında iç ve dış mekanlar için mükemmel bir kontrast sağlar.” diyor iç mimar Kerrie Kelly. Aynı zamanda kontrastlı beyaz süslemeler ve ahşap işlerinin de bu renge çok güzel, görkemli bir görünüm sağlayacağını söylüyor.

     
    Çiçekli Duvar Kağıdı
    Çiçekli duvar kağıdı belki hiç alışık olmadığımız bir seçenek olabilir ama belki deneyip sevmek için bu yıl sizin yılınız olabilir. İç mimar Abbe Fenimore çiçekli duvar kağıtlarının aslında çok uzun süredir var olduğunu söylüyor. Tavsiyesi de daha modern parçalarla birlikte kullanmak. Önerisi banyolarınız da kullanabileceğiniz. Eğer büyük bir duvar kağıdı için hazır değilseniz, yapıştırmalar kullanabilirsiniz.

    Beyaz Doğal Mutfaklar
    Ben bu yıla kadar çoğu zaman daha minimal, daha modern bazen de daha romantik bembeyaz mutfaklar gördüm ama artık 2020 yılı beyaz olmayan mutfaklar yılı. Aydınlık mutfaklar istiyorsanız yine beyaz dolaplar kullanabilirsiniz. Bunu doğallaştırmak için odun görünümlü raflar ve aksesuarlar ekleyebilirsiniz.

    Renkli Mutfak Dolapları
    Mutfağınız da bu sene ya da seneye büyük bir değişiklik yapmak istiyorsanız renkli mutfak dolaplarını tercih edebilirsiniz. Modiani Kitchens'teki uzmanlara göre, "2020'deki eğilim, mutfak adası, mutfak duvar dolapları veya koyu kırmızı, parlak sarı, yeşil veya lacivert gibi cesur renklerde taban dolapları gibi bir veya birkaç unsur seçmek." Yani asıl olayımız budur artık.

    Zeytin Ağacı
    Bence bu ev için çok güzel ve huzur verici bir detay olabilir. Zeytin ağacı dalı evrenselleşmiştir aslında. Barış demektir. Belki baktıkça size de bir şey hatırlatır. Hep yeşil, büyük yapraklı bitkiler mi olacak? Yanına da güzel bir zeytin ağacı ekleyebiliriz.

    Antik Sanat
    Vintage aksesuarlara girmişken daha fazla onlardan bahsetmemek olmuyor. Gerçekten bu antika parçalar çok farklı bir hava katıyor bulunduğu ortama. Sanat koleksiyonunuz ya da biriktirdiğiniz küçük antika parçalar varsa sergilemenin tam sırası. Onlara baktıkça o eski havayı solumak ya da görmek kim tarafından sevilmez ki?

    Mutfak Sanatı
    Kendi evim olunca heyecanla uygulayacağım bir dekorasyon önerisi bu. Kim demiş mutfakta sanat olmaz diye. Yaptığımız her tarif bizim de yemek sanatımız. Biraz böyle tablolar, vintage aksesuarlar eklesek hiç fena olmaz. Hem sadece mutfak olmaktan, yemek yapma yeri olmaktan çıkar. Daha keyifli vakit geçirdiğiniz, arkadaşlarınız geldiğinde keyifle sohbet edip, kahve içebileceğiniz bir mekan haline gelir.

    Ayaklı Küvetler
    Güzel bir küvet keyfi yapmak için bu seneyi beklememize gerek yoktu belki de ya da daha önceden düz, dipli bir küvet almış olabilirsiniz ama banyo ortamı uygunsa eğer bu ayaklı küvetler ortamı çok güzelleştirecek diye düşünüyorum.

    Konforlu Kumaşlar
    Yumuşak dokulu battaniyeleri ya da örtüleri görmek bana huzur veriyor. Aklıma hemen onun altında ya kitap okumak ya da dizi izlemek geliyor. Hem de sıcacık tutar. Konfor ve kumaş demişken deri koltukları da unutmamalıyız. Bu sene onlarda çok popüler. Artık lüks görünümden biraz daha uzaklaşıyor, sade görünümüne geçiş yapıyoruz.

    Kaynak 1,2


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.