Moda Dünyasının Altını Üstüne Getiren Moda İkonu: Kanye West

Moda Dünyasının Altını Üstüne Getiren Moda İkonu: Kanye West
  • 1
    0
    0
    0
  • Onu yaptığı müziklerle, prodüksiyonlarla, çarpıcı açıklamalarıyla ve Yeezy spor ayakkabılarıyla tanıyoruz ama moda dünyasının ve çevresindeki insanların üzerindeki etkisini asla göz ardı edemeyiz.

    Asıl adı Kanye Omari West. Amerikalı rapçi, şarkıcı, şarkı yazarı, prodüktör, girişimci ve moda tasarımcısı. Moda tasarımcısı ünvanını tabi ki hak ediyor çünkü yaptığı tasarımlar inanılmaz güzel ve hepimizin isteyeceği türden parçalar.

    Bir de kıyafet koleksiyonlarıyla moda dünyasında ki yerini güçlendirdi. Tercih ettiği doğal renk paleti ve belirgin androjen silüetleriyle kadın giyim ve erkek giyim arasında ki o çizgiyi ortadan kaldırmayı başarmıştır. Bu koleksiyon o kadar rahat ve salaş görünüyor ki her gördüğümde keşke benim de olsa ve hep bunları giysem diyorum.

    Babalarımızın bizi utandırarak giydiği ayakkabıları hatırlıyor musunuz? Eğer hatırlıyorsanız çok iyi çünkü artık biz giymek için can atıyoruz. Ancak bu trendi kimin başlattığına dair Balenciaga ve Yeezy arasında hiç bitmeyen bir tartışma var.  

     
    Öğrendiğim bilgilere göre, tarihler açıkça Kanye’nin üstün olduğunu gösteriyor. İlk Yeezy 700 “Wave Runner” Şubat 2017’de Yeezy Season 5 defilesinde görüldü ve daha sonra da Ağustos 2017’de resmen satışa çıktı. Bu arada Balenciaga Triple S, Eylül 2017’ye kadar piyasaya bile sürülmedi! Kanye bu tartışmayı açık ara kazanıyor!

    Birçok insan sevemese de ben çok seviyorum deri pantolonları. Kanye’de bu trendin öncülerinden oldu ve bunu asla görmezden gelemeyiz. Kombinlere asi bir hava katabilir ama farklı parçalar kullanmak istiyorsanız deri pantolonları kesinlikle dolabınıza eklemelisiniz.

    Suni deriden yapılanları tercih etmeyi unutmayın!

    Kanye West’in kendi markası Yeezy’den çok bahsettik ama Adidas’ı tekrar moda dünyasının içine nasıl soktu bahsetmedik. İlk Yeezy piyasaya sürüldüğünde, Adidas’ın yeniden satış pazarındaki payı %1’lik bir düşüşün ardından %30 oldu. Buna ek olarak, Kuzey Amerika’da ki satışlarda da %5’lik bir artış oldu. Yeezy ortaklığı Adidas’a çok yardımcı olduğu açık ve net.

    Kim Kardashian’ın sadece dolabını değiştirmekle kalmadı baştan aşağıya bütün giyimini ve olanlara bakış açısını da net bir şekilde etkiledi ve değiştirdi.

    Kim Kardashian, Kanye West ile 2012’nin ilk aylarında resmi olarak çıkmaya başladıktan kısa bir süre “Keeping Up with the Kardashians” programında görüldü. Stilist Renelou Padora ile gelerek Kim’in bütün dolabını temizledi ve eski kıyafetlerinden onu tamamen kurtardı.

    Kim röportaj sırasında “ Kanye bana tek başıma bir birey olabilmem için kesinlikle ilham verdi. Tarzımın gelişip değiştiğini ve öyle olması gerektiğini düşünüyorum çünkü hayat zaten bununla ilgili. O bir moda tasarımcısı ve kıyafetleri seviyor, bu yüzden onunla iş birliği yapmaktan ve modayla ilgili düşüncelerini görmekten heyecan duyuyorum” açıklamasını yaptı.

    " target="_blank" rel="noopener">Buradan izleyebilirsiniz

    Gap, 2019’dan beri satışlarındaki düşüşle mücadele ediyordu ve salgın da pek yardımcı olmuyordu. Ancak, Yeezy ile 10 yıllık ortaklıklarını duyurduklarında bu durum hızla değişti! Açıklamadan sonra satışlarında %42 oranında bir artış görüldü. Görünüşe göre, her iki marka da pazarlamayı yeni bir seviyeye taşıyor.

    Kanye’nin el yazısı mesajı Gap’in Chicago mağazasında boy gösteriyor.

    Kanye West gerçek bir “influencer”! İsterseniz onu sevin ya da nefret edin, o bir sanatçı, tasarımcı ve trendlerin öncüsü olarak kendine bir isim yapmayı başardı! Önümüzde ki yıllarda neler olacak dört gözle bekliyorum! #WESTDAYEVER 

    Kaynak 1,2,3,

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.