Dolabınızda Bulundurmanız Gereken 12 Parça: Erkekler İçin Öneriler

Dolabınızda Bulundurmanız Gereken 12 Parça: Erkekler İçin Öneriler
  • 2
    0
    1
    0
  • Çoğu günümüz ne giyeceğimizi düşünmekle geçiyor ama bazı parçaları dolabımızda bulundurduktan sonra giyinmek o kadar zor olmuyor. Hem de zamandan kazanmamız için bu parçalar çoğu zaman bize yardımcı oluyor.
     
    Tabi ki benim önerilerimden sonra her parçanın aynısını dolabınızda bulundurmak zorunda değilsiniz. Kendi tarzınıza göre parçaları istediğiniz gibi seçebilirsiniz.

    Beyaz Gömlek
     
    Beyaz gömlek her gününüzü ve akşamınızı kurtarabilecek bir parça. İsterseniz yazın şortlarla giyebilirsiniz. Kışın tercih etmek isterseniz kazakların içine giyebilirsiniz ya da özel bir akşam olduğunda kumaş bir pantolonla kombinleyebilirsiniz. Ayrıca keten bir gömlek de seçebilirsiniz. Seçiminiz tamamen sizin tarzınıza kalmış.

    Takım Elbise
     
    Bir iş görüşmesi veya düğün olduğunda sizi kurtarabilecek bir parça takım elbise. Siyah veya gri en kurtarıcı renkler ama bir renge bağlı kalmak zorunda değilsiniz takım elbise seçerken. İsterseniz siyah bir kumaş pantolon seçip, üstüne çizgili veya kareli bir ceket seçebilirsiniz. Böylece hem pantolonu hem de ceketi tek başına, diğer kombinlerinizde kullanabilirsiniz.

    Trençkot
     
    Benim en sevdiğim, en kurtarıcı parçalardan birisidir. Baharda çok rahat kullanabilirsiniz. Her dışarı çıktığınızda elinizin hep ona gideceğinden emin olabilirsiniz. Hem daha spor hem de daha klasik kombinleriniz için kullanabilirsiniz. Benim favorim daha bol ve uzun olanlar ama siz tarzına göre boyunu ve beden büyüklüğünü seçebilirsiniz.

    Kot Pantolon
     
    Eminim ki herkesin dolabında bir veya iki tane vardır ama belki çok fazla tercih edilmiyordur. Siyah veya klasik mavi bir kot mutlaka dolabınızda bulunmalı. İsterseniz daha üste oturan bir kalıp yani “skinny” ya da daha bol ve çok fazla üste oturmayan “straight” veya “mom jean” kalıbı tercih edebilirsiniz.

    Chino Pantolon
     
    Chino pantolonun tam Türkçe karşılığı yoktur. Khaki ya da Chino denir. Denim ile kumaş pantolon arasında kalan, dokuması ise pamuklu kumaştan üretilmiş bir tür pantolondur. “Khaki” aslında bildiğimiz haki rengi ve böyle denilmesinin sebebi de ilk olarak haki renkte çölde savaşan İngiliz askerleri için üretilmiş olması. Gerçekten kumaşıyla rahat edebileceğiniz türde bir pantolon çeşidi. İsterseniz daha günlük kombinleyebilir, isterseniz de gömleklerinizle daha şık ve klasik bir görüntü elde edebilirsiniz.

    Polo Yaka Tişört
     
    Birçok insan çok fazla tercih etmiyor olabilir polo yaka tişörtleri ama aslında bir çok anınızı rahatça kurtarabileceğiniz bir parça. Klasik bir tarzınız varsa kot ve chino pantolonlarla ya da kumaş pantolonlarla kombinleyebilirsiniz. Yazın da daha şık kombinler oluşturmak için size yardımcı olacaktır.

    Kazak
     
    Boğazlı veya bisiklet yaka kazakları tercih edebilirsiniz tarzınıza göre. Kış için her ikisini de kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bisiklet yaka kazakları da hem baharda hem de serin yaz akşamlarında tercih edebilirsiniz.

    Sweatshirt
     
    Günlük ve daha spor kombinlerinizde tercih edeceğiniz bir parça. Aynı zamanda kazaklar gibi bir yaz akşamında ya da günlük bir bahar kombini için tercih edebilirsiniz. Daha kullanışlı olması için düz olan, siyah, gri veya krem renklerini seçebilirsiniz.

    Tişört
     
    Dolabınızda ki tişörtler her zaman sizin için kurtarıcı parça olacaklardır. Seçmeniz gerekenler daha düz, siyah, gri, kahverengi veya krem renklerinde ki tişörtlerdir. Dolabınızda kısa kollu olan tişörtlerle birlikte uzun kollu olanları da bulundurabilirsiniz. Hem tek başına giyebilirsiniz hem de yine kazak ve sweatshirt için verdiğim önerileri uygulayabilirsiniz.

    Spor Ayakkabı
     
    Her mevsimde sizleri her zaman kurtarabilir. Önerim siyah veya beyaz bir spor ayakkabıyı mutlaka dolabınızda bulundurmanız. Her kombininiz için kullanabilirsiniz ve her zaman uyumlu olacak bir parçadır.

    Oxford Ayakkabılar
     
    Oxford tarzı ayakkabılar her zaman şık olan kombinlerinizin parçası olmak zorunda değil ama daha sivri burun bir ayakkabı giymektense bence bu ayakkabıları tercih etmelisiniz. Günlük bir kombininizde şık ama daha spor bir görünüm yaratmak isterseniz daha da kullanışlı olacaktır.

    Sandalet/Terlik
     
    Yaz günlerinizi artık spor ayakkabı giyerek geçirmek istemezseniz kesinlikle dolabınızda bulunması gereken bir parça. İsterseniz daha minimal, düz ve suni deri olan bir sandalet ya da yine aynı türden çift bantlı terlikler tercih edebilirsiniz.

    Buradan satın alabilirsiniz

    Kendi tarzınıza ve isteğinize göre parçaları seçebilirsiniz ama daha kullanışlı bir giyinme dolabı yaratmak için özellikle belirttiğim noktalara dikkat etmeyi unutmayın. Umarım bu yazımı beğenmişsinizdir ve size yardımcı olur.

     


    Yorumlar (1)
    • polo yaka tişört mü sasdaasda chino pantolonu da asla giymem çok kötü tarzı var ama :(

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.