Barbaros Caddesi

Barbaros Caddesi
  • 1
    0
    0
    1
  • Ayvalık'ın en eski bölgelerinden Macaron Mahallesinde yer alıyor. Macaron, Türkçe karşılığı Mercanköşk anlamına gelen Latince Marjoram kelimesinden türetilmiş kekik ailesinden bir bitki türü, Rumcada Macaron haline dönüşmüş. Bu mahallede vakti zamanında çok yetiştirildiğinden buraya Macaron denildiği söyleniyor. Ayrıca Girit Mübadilleri tarafından bu bitkiye (kahveye de konulduğu için) ‘‘Kahve kokusu” da denilmiş.

    Ayvalık ünlü bir tatil beldemiz ancak ününü baplı olduğu Cunda adasına borçlu olduğunu söylersek yalan söylemiş sayılmayız. Cunda'dan sonra Ayvalık biraz daha az etkileyici geliyor gözümüze. Barbaros Caddesi Ayvalık'taki en güzel yer diyebilirim. Geldiğinizde muhakkak uğramanız gerek. Kendi çapında sanat atölyeleri, el yapımı takı dükkanları, muhallebiciler, 3. nesil kahveciler ve tarihi köşkleriyle gözleriniz ve midenizi şenlendirebileceğiniz bir alan. Yol boyunca gözlerinizi çevrenizden alamayacağınıza garanti verebilirim. 

    Buradaki konaklar restorasyon sonucu Butik otel, sanat atölyesi ve kafe gibi işlevler verilmiş. Macaron Konağı buaradaki en ünlü otel konaklayacak bütçeniz olmasa bile gidip bir kahve içmenizi mutlaka öneriyorum. 

    Macaron Muhallebicisinde oranın ünlü bir tatlıcısı yine denenebilir aklınızda bulunsun.

    Kaynak

    1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.