Dünyaya Bakış Açınızı Değiştirecek Program " Ruhun Doysun "

Dünyaya Bakış Açınızı Değiştirecek Program " Ruhun Doysun "
  • 5
    0
    1
    2
  • Anı nasıl kaliteli kılabiliriz, yemeğimizi nasıl daha az israf ederiz, kaynaklarımızı tüketmeden doğayı nasıl daha verimli kullanabiliriz işte bunların hepsinin cevabı "Ruhun Doysun" da var.



    GRUNDIG sponsorluğunda ve Şef Mehmet Gürs'ün sunumuyla "Ruhun Doysun" bizi Türkiye'nin en emektar ve bilinçli üreticilileriyle tanıştırıyor. Oldukça samimi olan bu program sizi sanki Mehmet Gürs ile karşılıklı sohbet ediyor havası yaratacak hatta ara ara ona cevap verdiğinizi farkediceksiniz. 



    NEDEN RUHUN DOYSUN?

    Doğanın tüm saflığı ve mucizeleri ile insanların ihtiyaçlarına yetecek kadarını karşıladığını biliyoruz. Bu yüzden, doğaya hak ettiği özeni, üzerinde yaşayan insanlara hak ettikleri yaşam kalitesini verebilmek için kaynaklarımıza saygı duyuyoruz. Yarını unutmadan anı yaşamayı, hayatın bize sunduklarının tadına varmayı önemsiyoruz. Ruhun Doysun projesi, daha rafine ve kaliteli yaşam için bir yolculuk.


    Mehmet Gürs bize sürdürülebilir yaşamdan bahsederken aynı zamanda bunu birebir uyguluyor başta o muazzam konteyner evi geliyor tabiki.


    Ruhun Doysun  evi için iki adet 40’lık High Cube ve bir adet 20’lik ikinci el konteyner kullanıldı. Dış renginin doğayla bir bütün olması, çimenlerin ve hemen arkasındaki ormanın yeşiline uyması için doğal, mat bir tona karar verildi. İçi ise ferahlatması için kırık beyaza boyandı. Bir evin elbette en önemli meselesi su ve elektrik. Su gereksinimi yanı başındaki dereden karşılandı. Güneş ışığını enerjiye dönüştürmek için konteynerin üzerine solar paneller yerleştirildi. Normal bir evin elektrik ihtiyacını karşılayan bu paneller geri dönüşüme değer veren bir projenin olmazsa olmazıydı.



    Ve gün ışığı. Ruhun Doysun evinin bir şartı da olabildiğince aydınlık olmasıydı. Bunun için öncelikle güneşin nereden doğup battığı göz önünde bulundurulup, konteynerin arazinin içinde nereye konumlandırılması gerektiği saptandı. Çekimlerin çoğunun yapıldığı mutfağın yeri de güneşe göre belirlendi. Konteynerin dört tarafında dev pencereler ve kapılar açıldı. Böylelikle konteynerin hacmi genişledi, ferah ve aydınlık bir ev haline geldi.



    Buzdolabı, ocak, fırın yerleştirildi. Tencereler, tabaklar, bitkiler, taze otlar derken Ruhun Doysun konteyner evi olabildiğince gerçeğe yakın bir eve dönüştü. Önceki hayatlarında kilometrelerce yol kat etmiş konteynerler yeni hayatlarına hazırlardı. Mutfağında, civardan toplanan otlar, mantarlar, böğürtlenler pişirildi. Öğle paydosları kavakların altında verildi. Trakya’nın sert iklimi sayesinde aynı günde hem yaz hem kış görüldü. Kısaca, doğanın içinde olmanın getirdiği tüm güzellikler ve zorluklar yaşandı. Böyle bir proje için başka türlüsü düşünülemezdi.


    Yaşama saygı için "Ruhun Doysun"

    1.Sezon 1.Bölüm

    kaynak:1


    Yorumlar (1)
    • cok guzel bir calisma hemen bakacagimm youtubedan, kesfetmemi sagladigin icin tesekkurlerr🙃💕

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.