Alışveriş Sırasında Para Tasarrufu Yapabileceğiniz Akıllı Fikirler

Alışveriş Sırasında Para Tasarrufu Yapabileceğiniz Akıllı Fikirler
  • 0
    0
    0
    0
  • Alışveriş listesi yapın

    Alışverişe çıkmadan önce bir alışveriş listesi yapmak aslında çoğu zaman alışkın olduğumuz bir aşama. Özellikle eve bir şeyler alınacaksa ne,ne kadar alınacak mutlaka onun listesi yapılır. Aynı şekilde kıyafet alışverişine çıkacaksanız bir liste mutlaka yapmalısınız. Böylece ne alacağınızı bilirsiniz ve paranızı sadece belirlemiş olduğunuz parçalara harcamış olursunuz.

    Daha çok ihtiyacınız olanı alın
     
    Zaten alışveriş listesi yaptıktan sonra direkt olarak hep ihtiyacınız olan parçaları almış olacaksınız. İstediklerinizi daha kolay bulacaksınız. Eğer o gün alışverişe çıktığınızda gerçekten istediğiniz veya ihtiyacınız olan parçayı bulamadıysanız ihtiyacınız olmayana para harcamaktan kaçının. 

    Sıkıldığınızda alışveriş yapmayın

    Canımız her sıkıldığında, modumuz her düştüğünde bir alışveriş yapma isteği doğar içimizde ve vazgeçemeyiz. İhtiyacımız olmasa bile her gördüğümüzü almak isteriz. Bu yüzden bu sular hep çok tehlikelidir. Bu günler geçtikten sonra dolabımızı açıp baktığımızda neden "bu parçayı" almışız hatırlamayız bile. O yüzden sakın sıkıldığınızda alışveriş yapmayın.

    Şüpheye düştüğünüzde mağazayı terk edin
     
    Benim en çok uyguladığım yöntem budur. Alacaklarıma dair listemi de yapsam, kafamda da oturtsam eğer bir parçayı alırken şüpheye düşüp, bunu sorguluyorsam mutlaka elimdeki ürünü yavaşça geri yerine bırakır ve mağazayı terk ederim. Hatta daha sonra iyi ki almamışım derim ve dünyanın en güzel hislerinden olabilir.

    Daha ucuz seçenekleri araştırın
     
    İstediğiniz kıyafetlerin daha uygun fiyata satılan seçeneklerine bakabilirsiniz ya da daha ucuza belki benzerleri vardır. Hem ikinci el satış yapan uygulamalardan bakabilirsiniz hem de Instagram’daki butiklere göz atabilirsiniz.

    Dolap, Modacruz, Gardrops 

    İkinci el dükkanlara gidin
     
    İkinci el kıyafet dükkanlarının merkezi İstanbul ama bizim Ankara’mızda da var tabii. Başka şehirlerde ki durum nedir bilmiyorum ama ikinci el dükkanları mutlaka kıyafet alışverişlerinizde değerlendirmelisiniz. Eğer bulunduğunuz şehirde yoksa yine internetten araştırma yapıp, online olarak alışveriş yapabilirsiniz.
     
    Ankara için size önerebileceğim yerler de her ayın ilk pazar günü kurulan İkinci El Ayrancı Pazarı var. Kıyafet değil ama çanta veya aksesuarlar için idealdir. Nana İkinci El ve Kumbara Yaşam’ı da ziyaret etmeyi unutmayın. Bir de şehrinizde ki pasajları gezmeyi mutlaka unutmayın.

    Pazarlık yapın
     
    Tabi ki gittiğimiz her yerde pazarlık olmuyor ama butiklerde, pasajlarda ki dükkanlarda eğer pazarlık yapabiliyorsanız biraz zorlayın derim. 5-10 lirada olsa bir şekilde para tasarrufu yapmış oluyoruz.
     

    İndirim diye alışveriş yapmayın

    İndirim sezonunun gelmesini her sene her sezon için kolluyoruz. İndirimleri sadece öylesine alışveriş yapmak için kullanmak bize çok para kaybettirir her ne kadar indirimli fiyata almış olsak da. İhtiyacımız olanı ya da sezonda beğendiğimiz bir parçayı indirimli satın almak bizi tatmin edecektir ve böylece para tasarrufu yapmış olacağız. Eğer indirim fırsatlarını sadece ihtiyaçlarınız için kullanın.

    Kendiniz yapın- DIY
     
    Almak istediğiniz ürünleri evde kendiniz yapabiliyorsanız kesinlikle yapın. Dikiş makinası gerektirecek bir parça ise çok güvendiğiniz bir terziyle konuşabilirsiniz. Evinizde ya da anneannenizde dikiş makinası varsa bu daha da güzel. Örneğin geçtiğimiz yaz sezonu boyunca batik tişörtler çok modaydı ama hazır giyim mağazaları çok uçuk fiyatlara satmaya başladılar. Bu yüzden birçok kişi kendi evinde, kendi aldığı boyalarla kıyafetlerini yenilemeyi tercih etti.
     
    İlgili birçok videoyu YouTube’dan bulabilirsiniz.

    Giymediklerinizi elden çıkarın
     
    Giymediğiniz kıyafetlerinizi bir şekilde elinizden çıkardığınızda aslında dolabınızda yeni yer açmış oluyorsunuz. Neleri artık sevmediğinizi ve ihtiyacınızın olmadığını görüyorsunuz. Böylece bir sonraki alışverişinizde daha mantıklı kararlar vermiş oluyorsunuz. Ne alıp ne almayacağınızı görmüş oluyorsunuz.

    Kaynak


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.