Clementine Ve Renkli Saçlarının Anlamı

  • 10 0 0 0
Clementine Ve Renkli Saçlarının Anlamı
  • 10
    0
    0
    0
  • Eternal Sunshine of the Spotless Mind, başrollerini Jim Carrey ve Kate Winslet'ın paylaştığı unutulmaz filmlerden biri. Film komplike bir ilişkiye odaklanırken, bize başka yollarla da mesaj veriyor. İlişkileri onlar için bir çıkmaza girmişken, çift bir operasyon ile birbirlerini hafızalarından silmeye karar veriyor. Filmdeki detaylardan biri de Clementine'ın (Kate Winslet) farklı saç renkleri. Saçlarının rengi, kronolojiyi ve ilişkilerinin durumunu anlamamıza yardımcı oluyor. 

    Clementine'ın yeşil saçları, ilişkinin başlarını, Joel'un (Jim Carrey) onunla ilk tanıştığı zamanları gösteriyor. Joel'un zihninde de bu anılara denk geliyoruz.

     

    Kırmızı saçları, ilişkinin mutlu ve güzel günlerinde beliriyor. Ve Joel'un çocukluk anılarında da bu saçla görüyoruz Clementine'ı. Onun geçmişine iniyorlar.

    Ama bu renk git gide soluyor ve turuncu bir hal alıyor. Böylece aralarının soğuduğunu anlıyoruz.

    Günümüze döndüğümüzde, Clementine'ın saçlarının mavi olduğunu görüyoruz. Bu mavi yeni bir sayfa olarak görülüyor. Ama aynı zamanda mavi, üzüntünün sembolü. Mental anlamda zor zamanlarına şahit oluyoruz.

    Birini aklınızdan silebilirsiniz, ama onu kalbinizden atmak bambaşka bir hikayedir. 

    Eşsiz detaylarıyla Eternal Sunshine of the Spotless Mind izlemeniz gereken filmlerden biri.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.