Ünlü Mimarların Kendileri İçin Tasarladıkları Evleri

Ünlü Mimarların Kendileri İçin Tasarladıkları Evleri
  • 2
    0
    0
    0
  • Zaha Hadid'in Loft Dairesi - Londra

    Bu daire Londra'da bir çatı katı dairenin mobilyalarının ve dekorasyon malzemelerinin tamamı Zaha Hadid tarafından tasarlanmış. Daire showroom olarak kullanılıyormuş şu an. Mobilyalara baktığınızda sizinde Zaha Hadid'in çizgilerini gördüğünüzü düşünüyorum.

    Frank Lloyd Wright Evi ve Stüdyosu – Oak Park, Illinois

    Modern mimarinin öncülerinden Frank Lloyd Wright'ın yeni evledniğinde kendi için tasarladığı evi. Tasarım stüdyosu olarak da kullanabilmek adına ev ve çalışma alanı bir uzantı ile birleştirmiş. Hepimiz Frank Lloyd Wright'ı Şelale Evi'nden tanıyoruz. Gelin bir de kendi evine göz atalım.

    Ev ilk inşa edildiğinde bu kadar görkemli değildi. Wright bu evi inşa edebilmek için bir başka ünlü bir mimar olan Louis Sullivan'dan 5000 $ borç alarak inşa edebilmiş. 1889'da inşa edilmişti. 1895'te mutfak genişletilip bir yeme alanı eklendi ve kreş alanının da büyütülmesiyle ev yeniden modellendi. 1898'de ikinci büyük değişiklik olan stüdyo bağlantı koridoru eklendi. 1909'dan sonra stüdyo eşi ve çocukları için bir konut haline getrilidi. 1960'larda ev kullanılmasyınca bakımsız hale gelmeye başlamasıyla Ulusal Tarihi Koruma Vakfı yapıyı ele alıp 13 yıllık restorasyon sürecini başlattı. Günümüzde müze olarak kullanılıyor bu ev.

     

    Gropius Evi - Lincoln, Massachuttes

    Gropius Evi, Bauhaus'un kurucusu olan Walter Gropius'un Amerika'daki ilk projesiydi. Harvard'a sadece bir saat uzaklıkta. Ev komşu evlerin öleçğini korumasına ve bazı geleneksel malzemeleri benimsememesine rağmen, berrak beyaz boyalı cephesi, şerit pencereleri -Bauhaus ekolünün imzası niteliğinde- cam blokları ile modernist izler taşıyor.

    Casa das Canoas - Barra de Tijuca , Rio de Janeiro

    1951 yılında Oscar Niemeyer tarafından kendisi ve ailesi için inşa edildi. Kendi tarzı ve modern mimarinin birleşimini yansıtan bir ev tasarlamıştır. Minimalizm ve organik mimarinin izlerini görmeniz de oldukça mümkün. Bir tepenin yamacında yer alan ev körfez manzarasına sahip ve doğayla oldukça iç içe. Modern malzeme kullanımına karşın organik çizgilerle güzel bir ahenk yakalanmış.

    Gehry House - Santa Monica, California

    70lerde ailesiyle taşınmak için bir ev satın alan Gehry onu bambaşka bir hale getirdi. Tabi ki tam olarak Gehry'den beklenen bir hareket bu. Satın aldığı o evi dekonstrüktivizm'in sembolü haline getirdi. Klasik sömürge tarza sahip olan bir evi( sade dikdörtgen oldukça simetrik olan klasik amerikan filmlerinde gördüğünüz o iki katlı evleri hayal edebilirsiniz) Ev aslında bir değişim geçirmese de cephede kullanılan cam düzlemler, oluklu levhalar kütlesel eklemeler ile bambaşka bir ev haline getirildi.

    To be contunied...

    Kaynak

    1 2 3 4 5 6


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.