Spider-Man: Miles Morales İncelemesi (Spoiler Yok)

Spider-Man: Miles Morales İncelemesi (Spoiler Yok)
  • 2
    0
    0
    0
  •   İlk oyunun büyük başarısının ardından sonunda Miles Morales'inde kendi oyunu geldi. İlk oyun çıktığında konsolum olmadığından yetişememiştim ama konsolu aldığımda ilk oynadığım, bitirdiğim oyun Marvel's Spider-Man'di. İlk oyunun hikayesini çıktığı gibi izlemiştim, oyunu sonradan her şeyi bilerek oynamama rağmen çok çok beğenmiştim. Direkt konuyu uzatmadan öncelikle fragmanlardan gördüğümüz kadarıyla biraz hikayeden bahsedeyim. Hikayemiz neredeyse ilk oyunun hemen devamından başlıyor. İlk oyunda çıkan Sinister Six'in durdurulmasının ardından şehir kendine anca yavaş yavaş geliyor. Miles ise güçlerinin farkında ama devamlı Peter'ın Spider-Man'i ile kıyaslandığından özgüveni yerlerde. Bu sırada Miles'ın annesi siyasete atılmış, şehire temiz enerji sözü ile Roxxon adında bir firma gelmiş ve başında Tinkerer'ın olduğu Underground adında bir grup ortaya çıkmış. Roxxon ile Underground aralarında kendi amaçları için çarpışırken Miles ise iki tarafın ve halkın bu olaylardan zarar görmeden çıkması için uğraşıyor ayrıca yeni güçlerini de keşfetmeye çalışıyor. Oyunun genel olarak hikayesi böyle ve oyunun ana hikayenin süresi yaklaşık 7 saat sürüyor, ilk oyuna kıyasla oyun süresi neredeyse yarı yarıya kadar kısa ve ilk oyun kadar katmanlı değil ama bence esas ana hikaye şehirde olan olaylardan çok Miles'ın yeni güçlerini keşfetmesi ve Peter'ın Spider-Man'inden farklı olduğunu ispat etmeye çalışması olduğundan bu süre gayet yeterli oluyor.  

      Karakterler olarak ana karakterimiz Miles Morales çok iyi olmuş oyunu oynarken bütün güçlerinin olmamasından dolayı Miles'ta oynadıkça bizimle beraber güçlerini keşfediyor ve halka yeni ve farklı bir Spider-Man olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Miles'ın kendine özgün ve Peter'dan çok farklı ilgi alanları olduğundan yavaş yavaş oyun ilerledikçe düşünce yapısı olarak Peter ile aynı ama tarz olarak Peter'dan çok daha farklı bir Spider-Man ortaya sunuyor. Yan karakterlerde ise en başta Ganke yer alıyor. Oyun boyunca Miles'a özellikle teknoloji alanında sıkça yardım ediyor ve Miles Spider-Man olduğunda genelde olayları Ganke ile tartışıyor yani baya bir Miles'ın sağ kolu olmuş. Ardından Miles'ın annesi geliyor, Miles'ın babasının ölümünün ardından annesi de siyaset ile ilgilenmeye başlamış bu yüzden Miles'ın ailesinin başına olaylar gelme ihtimali iyice artıyor. Peter'ıda görüyoruz ama çok kısa ki çok kısa olması çok daha iyi olmuş çünkü biryerde olaylar kötüye gittiğinde Peter gelip kurtarsaydı Miles'ın bütün Spider-Man olma olayı bozulurdu. Ayrıca Peter'ın yeni yüzü hâlâ kötü geliyor ama çok az gözüktüğünden en azından şimdilik o kadar etkilemedi.  

      Grafikler ve oynanışa geldiğimizde, öncelikle grafikler çok iyi duruyor ilk oyun biraz daha gerçekçiyken bu oyunda hava biraz daha pembemsi veya bembeyaz oluyor ilk oyun kadar gerçekçi durmuyor ama böyle olmasıyla oyun tamamen çizgi roman sayfalarından çıkmış gibi duruyor ondan ilk oyuna göre görselliği daha çok beğendim. Grafiklere gelecek olursak ilk oyundan farkı yok ama bir tek erkek karakterlerin saçlarını hiç yapamamışlar gibi geldi çünkü orta düzeyde uzun erkek karakter saçları ilk oyuna kıyasla bile kötü duruyor, belki 4. nesil olduğundan böyle olabileceğini düşünüyorum çünkü PS5 teki görüntülerde saçlar buradakinden çok daha iyi duruyordu. Oynanışa geldiğimizde ise oynanışta ilk oyuna göre çok daha güzel olmuş. Tabii olma sebebi Miles'ın güçleri, ilk oyunda Peter'da klasik Spider-Man güçleri varken ekstra şeyler için gadgetlarını kullanıyorduk. Hızlı bir dövüşün ortasında gadget menüsünden gadget seçip saldırmak oyunun aksiyonunu bir tık yavaşlatıyordu. Bu oyunda da gadgetlar bulunuyor ama Peter'ın gadgetlarına kıyasla çok az ama Miles'ın kendine özel güçleri olduğundan ve bunların hepsine atanmış tuşlar olduğundan dövüş çok daha akıca ve eğlenceli hale gelmiş. Ayrıca Peter'ın Spider-Man'inden farklı olduğunu sırf ağ atmasında bile çok iyi göstermişler sırf şehirde ağ atıp gezerken bile bu iki karakterin birbirinden çok farklı olduğunu hissedebiliyorsunuz.  

      Sonuç olarak ilk oyuna kıyasla hikaye daha kısa ve basit olmuş ama grafikler daha çok göze hitap ederken, oynanışta ilk oyuna kıyasla daha akıcı ve keyifli olmuş. Miles'ın karakteri de sırf yeni Spider-Man olsun, öncekinin aynısı olsun gibi bir düşünce ile ortaya çıkmadığından karakter, oynanış, tarz ve yetenekleri bakımından Peter'dan çok daha farklı duruyor ve bu sayede oyuncuya da çok farklı bir deneyim yaşatıyor.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.