Cyberpunk 2077'ye İlk Bakış

Cyberpunk 2077'ye İlk Bakış
  • 0
    0
    0
    0
  •  Sonunda en çok beklenen oyun geldi ve ben de yaklaşık 10 saatten biraz daha fazla PS4 Slim'de oynadım. Oyun şimdilik her konuda çok iyi dururken arada çıkan buglar ve performans hataları yüzünden biraz da olsa tadı ara ara kaçırabiliyor. Ayrıca bu yazıda oyunla ile ilgili herhangi bir hikaye spoiler olmayacaktır.

     

    Karakter Oluşturma

      Oyunu açtığımız gibi öncelikle özgeçmişler ile karşılaşıyoruz bize nomad, street kid ve corpo olmak üzere üç farklı seçenek sunuyor, buradan sonra ise tasarlama ekranı ile karşılaşıyoruz ve şunu söyleyebilirim ki daha burada çok uzun vakit geçirebilirsiniz çünkü neredeyse karakterdeki her şeyi tasarlayabiliyorsunuz evet neredeyse her şeyi ama oyun fps olduğundan ve sinematiklerin dahi fps gözükmesinden tasarladığınız karakteri ayna dışında görmeniz çok da mümkün olmuyor. Sonra ise nitelikler geliyor bunlar ise karakterimizin oyun içinde yapabileceği yetenekleri etkiliyor ve bazı pasif özellikler ekliyor. Örnek olarak teknik kabiliyetiniz ne kadar yüksek ise o kadar kaliteli araba çalabiliyorsunuz.

     

    Ne Kadar RPG?

      Oyunun prologue kısmı için şunu diyebilirim seçtiğiniz özgeçmişe göre farklı şekillerde başlıyorsunuz ama bir süre sonra oyun bütün özgeçmişleri ana hikaye için birleştiriyor. Ayrıca şimdiye kadar seçtiğim özgeçmişin bana yan metin seçenekleri dışında ana hikayeye henüz çok da bir etkisi olmadı. Şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla oyundaki seçimlerin aynı Witcher 3 gibi çok kritik zamanlarda yaptığımız seçimlerin çoklu sonlar dışında oyunun oynanışına bir etkisinin olacağını düşünmüyorum.

     

    Night City

      Görsellik olarak oyun gerçekten çok güzel duruyor. Oyunda yeni yerlere gittiğimde devamlı öncelikle bir gök yüzüne bakıyorum çünkü oyunlarda devasa büyük metropoller görmüştük ama bunu fps olarak görmek çok daha ayrı bir güzel oluyor. Şu ana kadar gittiğim hiçbir yer bir birine benzemiyor. Ayrıca bir oyunda gördüğüm en iyi ışıklandırmanın bu oyunda olduğunu söyleyebilirim. Şehrin canlılığına gelecek olursak bir Red Dead Redemption 2 kadar çeşitlilik ve canlılık göremedim ama yine Witcher 3 gibi heryer karakterin yanından geçerken hazır metinini okuyan npcler ile dolu.

     

    Grafikler

      Grafikler şimdilik hem şehir hem karakterler için çok güzel duruyor. Hatta karakter yüzlerinde en ortalama olan Keanu Reeves'in yüzü diyebilirim özellikler gözlerini yapamamışlar bu yüzden bol bol güneş gözlüğü ile geziyor.

     

    Oynanış

      Oynanış çeşitlilik bakımından herkese hitap edebiliyor. İstediğiniz zaman görevleri çatışmaya girerek tamamlayabilirken istediğiniz zamanda konuşmalar ile ilerleyebiliyorsunuz bu da yetmiyor üstüne bir de sadece sessizce hackleyerekte gidebiliyorsunuz. Bu sayede oynanış bakımından hiç sıkmıyor. Ayrıca silah ile oynarken bir sürü silah çeşitliliği sunuyor ve buna ekleyebileceğiniz bir sürü yetenek bulunmakta, hack içinde bu geçerli oluyor. Ayrıca sadece hack veya sadece çatışma ile gitmeniz de gerekmiyor bu ikisinin de karıştırıpta gidebiliyorsunuz, bu sayede size çok katmanlı bir oynanış sunuyor.

     

    Ve buglar...

     Buraya sadece yaklaşık 10+ saatlik oynayışta yaşadığım bugları yazayım. Yeni bir bölgeye gidince kaplamalar geç yüklenebiliyor, aracı tps kamerasında kullanırken zaman zaman fps düşüşleri oluyor, bazı reklamlar bulanık gözüküyor, bilgisayar ekranları bazen ilk başta bulanık olabiliyor, bazen havada uçan sigaralar silahlar olabiliyor, zaman zaman çözünürlük düşebiliyor ve en önemlisi yaklaşık 3 kez oyundan attı ama şansa kritik yerlerde denk gelmemişti. Genelde bu bugların hiçbiri oynanışımı çok etkilemedi ama eğer o oyundan atmalar tam bir görevin ortasında olsaydı çok tatsız olabilirdi. Oyunu almayı düşünen kişilerin bu bugların daha en az 1-2 ay olacağını düşünerek alması gerektiğini düşünüyorum.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.