Mandalorian İlk 3 Bölüm Genel Bakış

Mandalorian İlk 3 Bölüm Genel Bakış
  • 0
    0
    0
    0
  •   Mandalorian geçen sene hayatımıza girene kadar Star Wars ile ilgili neredeyse her şey çok kötü gidiyordu. Yeni üçlemenin her filmi birbirinden daha kötüydü. Spin-offlar ise üçlemeye kıyasla daha iyilerdi ama bunların hepsi tek başına filmler olduğundan üçlemenin seriye  yaptığı etki çok daha önemliydi. Star Wars ile ilgili içeriklerde genelde içinde bulunulan evrenin en önemli karakterlerini veya en önemli olayları anlatılırdı. Tabii içeriğin az olduğu zamanlarda böyle olması güzeldi ama günümüzde neredeyse her sene bir star wars filmi, animasyon dizileri, oyunlar ve çizgi romanlar derken biraz da doygunluk gelmeye başlamıştı. Bu içeriklerin genelinin belli bir zaman aralığında ve genelde hep aynı karakterler ile geçmesi yüzünden evreni hep daha dar açıdan görüyorduk. Mandalorian ise ilk çıktığında bunu tamamen değiştirdi. Evrende sadece bounty hunter olan birinin maceraları anlatılacaktı ve sonunda episode 3-4 arasındaki zaman aralığından çıkıp ileride ne olacağını bilemediğimiz bir yolculuk başladı. Bana Star Wars'ın yeni bir içeriği çıkacak dendiğinde yeni ırklar, gezegenler ve olaylar görmek istiyorum. Maalesef son üçleme tamamen kötü bir kopyala yapıştırdı ama Mandalorian ilk sezon ile birlikte daha önce bu evrende olduğunu bildiğimiz ama ekranda göremediğimiz birçok olayı bize gösterdi ve Disney'in de iyi bütçe vermesi ile hem hikaye ve karakterler açısından hem de teknik ve görsel açıdan çok başarılı bir ilk sezonu vardı.

     

     2.sezon bitmeden tam bir şey demek istemiyorum ama en azından şimdilik en iyi Mandalorian bölümü 9. bölümdü. Star Wars herkesin dikkatini işlediği farklı konular ile çekebiliyor, çünkü Star Wars deyince işin içinde: samuraylar, 2. dünya savaşı, bilim kurgu, fantastik,  siyaset, western gibi birçok yan tür bulunuyor. Benim bu türlerin arasından en çok sevdiklerimden biri de western, Mandalorian ise neredeyse Star Wars'ın western türü üstüne kurulmuş olarak seyircilerin karşısına çıkıyor. Sırf 9. bölüm bile buna çok iyi bir örnek. Size bu bölümü yalnız gezen bir kovboy'un yeni bir kasabaya gidip buradaki şeriften ihtiyacı olan şeyi almak için kasaba dışındaki yaratığı öldürmeye çalıştığını ve bu sırada kasabanın çevresindeki yerlilerinde bu yaratığı öldürmeye çalıştığını öğrenip kasabalı ve yerlinin birlikte çalışması sonucunda yaratığı öldürmek için birlikte çalışmasının anlatılması ilk bakışta bir western hikayesi gibi gelebilir. İşte Mandalorian western tarzı hikaye yazarak uzayda geçen bir western macerası olma işini çok iyi yapıyor. Ayrıca bölüm içinde bulunan Boba Fett'in jetpackinin Return of the Jedi'da Han'ın zarar verdiği yerinin tekrar tamir edilmiş olması gibi çok ince ayrıntılar ve göndermelerde bulunuyor. Genel olarak her şeyi iyi yapmasının yanında sonunda Boba Fett'ide göstermesi ile bu bölüme olan puanım iyice yükseldi. 

      Onuncu bölüm bence dokuzuncu bölüm kadar parlak değildi, hatta çıkan bu 3 bölüm arasında en zayıf olanıydı ama yine de ilk sezonun hiçbir yere bağlanmayan bölümleri kadar kötü değildi. İlk sezonda dizinin baştaki ve sondaki bölümler ana hikayeye hizmet ederken ortada çıkan bölümler ana hikaye ile neredeyse hiçbir bağlantısı olmayan bölümlerdi. En azından bu sezonda şimdiye kadar gerçekleşen bütün olaylar ana hikayenin ilerlemesi için olduğundan izlemesi daha keyifli oluyor. Bu bölümle birlikte Baby Yoda'nında ne kadar aç olduğunu gördük ve sanki biraz da ilk sezonda olduğu gibi Baby Yoda oyuncağı reklamlama bölümüydü. Kısada olsa x-wingleride görmek sevindirdi ayrıca 2. Death Star patlaması sonrası artık galaksinin uzay trafiği kısmının kontrolünün de Cumhuriyet'e geçtiğini görmüş olduk.

      Bu bölüm ile birlikte gördük ki bu sezon baya bir RPG oyunu gibi oldu, hiç bilmeyenler varsa kısaca anlatayım. Genelde RPG oyunlarında karakterimiz yeni bir yere gittiğinde üç tip görev alır birincisi ana karakterimizin bir iyilik yapması sonucunda görevi aldığı kişiden de bir iyilik alır ve bu iyilikte genelde hikayenin ileriye akmasını sağlayan bir bilgi olur. İkinci tipte yine görev alır ve karşılığında bir item alır, üçüncü tipte ise görevi para için yapar. Böyle bakınca Mandalorian zaten ilk sezonda beri RPG oyunu gibiyken bu sezon ile neredeyse tam RPG oyununa döndü ve ben bundan çok memnunum. Ayrıca bu bölüm ile birlikte bizim Mandalorian'dan neredeyse tamamen farklı olan bir Mandalorian ekibi ile karşılaştık ve sanki bu ekip ile birlikte bu sezon olmasa bile ilerleyen zamanlarda bizim Mandalorian'ımızında maskesini bir şekilde çıkartması için altının yapıldığını gördük. Bu ekipte ise daha önceden Clone Wars veya Rebels izleyenler için tanıdık bir karakter bulunuyor. Bo-Katan bence animasyon hali ile benzerliği çok iyi olmuşken aynı zamanda daha önceden animasyonlarda seslendiren kişi tarafından da canlandırılması çok hoşuma gitti. Bu bölüm ile birlikte Ahsoka'nın lafı da geçmiş oldu, zaten bu sezon başlamadan dizide olacağını biliyorduk ama hiçbir şekilde nasıl gözüktüğünü bilmediğimizden önümüzdeki bölümü merakla bekliyorum.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.