Mandalorian 13. Bölüm İncelemesi

Mandalorian 13. Bölüm İncelemesi
  • 0
    0
    1
    0
  •   İncelemeye geçmeden önce bu yazıda bölüm ile ilgili bolca spoiler olacak, bu yüzden yazıyı okumadan önce bölümü izlemenizi öneririm.

      Dizinin büyük ihtimalle bu sezonki en çok merak edilen bölümü sonunda geldi ve bölüm bizi direkt Ahsoka ile karşıladı. Dizinin Ahsoka kozunu az az kullanacağını düşünmüştüm ama bu bölümde neredeyse Mandalorian'dan çok Ahsoka  görmemiz Klon Savaşları'ndan beri Ahsoka'yı bekleyen bizler için çok keyifli oldu. Animasyon dizilerinde en son Ahsoka'yı Rebels'ta 2. Death Star'ın patlamasının ardından görüyorduk, Mandalorian'da yaklaşık benzer zamanda geçiyordu. Açılış sahnesinde Ahsoka'nın ışın kılıçları ilk başta biraz değişik geldi. Çünkü filmlerdekine kıyasla biraz daha yoğun yapmışlar Rebels animasyon olduğundan ışın kılıçları biraz daha inceydi ama Rebels'ta olduğu gibi bunda da biraz izlediklten sonra alıştım. Mandalorian'da zaten hiçbir zaman aksiyon sahneleri bakımından sıkıntı olmamıştı ve bu bölümde de samuray ve kovboy temalı aksiyon sahnelerinin izlemesi çok keyifliydi.

      Bu bölüm ile tekrardan beskar çeliğinin ne kadar dayanıklı olduğunu görmüş olduk Star Wars evrenini bildiğimiz üzere ışın kılıçlarının neredeyse zarar veremediği hiçbir şey yok gibidir ama bu bölümde Ahsoka ile Mandalorian'ın dövüş sahnesinde Mandalorian'ın beskar çeliğinden olan bilek zırhının ışın kılıcının durdurabildiğini görmüş olduk.

      Daha önceden Jon Favreau ile Dave Filoni, Baby Yoda'nın bir ismi olduğundan bahsetmişlerdi bu bölüm ile onu da öğrendik, gerçek adı Grogu'ymuş. Aslında daha bebek gibi dursa da Coruscant'taki Jedi Tapınağında yetiştirildiğini ve eğitim aldığını da öğrenmiş olduk. Grogu dizi boyunca belli yerlerde gücü kullanmıştı. Yeni seride güce duyarlı kişilerin eğitim almadandan bile ileri seviye güç kullanıldığını görümek beni ve Star Wars hayranlarını klasik seri ile ters düşmesinden üzmüştü. Luke'un potansiyelinin çok yüksek olmasına rağmen eğitim almadan neredeyse her dövüşü kaybetmesinin Jedi'lar için eğitimin ne kadar önemli olduğunu gösteriyordu. Grogu'nunda gücü eğitim alarak kullanmış olduğunu görmek hem hikayenin tutarlı gözükmesi hem de klasik seriye bağlanması nedeniyle beni çok sevindirdi. Ayrıca Grogu'nunda aynı Fallen Order'daki ana karakter olan Cal Kestis gibi Order 66 zamanı imparatorluktan kaçırıldığını, belli ölçüde hafızasını ve güç kullanabilme yeteneğini kaybetmiş olduğunu da öğrenmiş olduk.

       Mandalorian bölüm boyunca görevini tamamlamak için Grogu'yu Ahsoka'nın eğitmesi istesede Ahsoka Grogu'nun Mandalorian'a olan bağlılığının onu korkularına ve öfkelerine karşı savunmasız bıraktığını düşündüğünden Grogu'yu eğitmek istemedi. Örnek olarak da Anakin'i verdi, dizi bize böyle yaparak eğer eğitim alırsa hikayenin ne olacağını biraz söylemiş oldu ve bende hikayenin hiç öyle bir yola gideceğini düşünmüyorum. Bu yüzden Ahsoka, Old Republic oyununda da bahsedilen Tyton gezegenine gitmelerini önersede ilerleyen bölümlerde Grogu'nun Jedi'lık eğitimi alması çok olası durmuyor.

      Bu bölümün bir diğer sürpriz ise Amiral Thrawn oldu. Amiral Thrawn'ı en son Rebels'ta Ezra ile birlikte bilinmeyen bölgeye doğru gitmişlerdi ama bu bölüm ile Amiral Thrawn'ın hâlâ hayatta olduğunu öğrenmiş olduk. Bu bilginin ise Mandalorian için gelecek sezonlarda değil de Ahsoka için yapılması planlanan diziye hazırlık olarak kullanılacağını düşünüyorum.

     

     

     

     


    Yorumlar (1)
    • Nasıl yapıyorlar anlamıyorum ama bildiğin bir dizi değil film kalitesinde bir şey izliyoruz. Disney 3 film çıkardı ama sadece bu bölüm bile disneyin filmlerini 4'e 5'e katlar. White lightsaber da gayet güzeldi.

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.