Neden Spectacular Spider-Man İzlemelisiniz

Neden Spectacular Spider-Man İzlemelisiniz
  • 0
    0
    0
    0
  •   Sonunda Spectacular Spider-Man'e kavuşuyoruz. Spider-Man ülkemizde en çok bilinen süper kahramanlardan biri olmasına rağmen animasyon dendiğinde herkesin aklına ilk baş Fox Kids'te yayınlanan Spider-Man the Animated Series geliyor. Bence de özellikle çizim bakımından hâlâ onun üstüne çıkan bir Spider-Man çizgi dizisi gelmedi ama hikaye olarak neredeyse Spider-Man the Animated Series'e denk olduğunu düşündüğüm Spectacular Spider-Man günümüzde o kadar da bilinmiyor.

    1. Neredeyse bütün Spider-Man karakterleri var.

      Spectacular Spider-Man çizgi dizisi 26 bölüm olmasına rağmen karakterler bakımından eli açık davranıyor. Bu sayede hem bölüm  hem de sezonluk olarak birçok karakterin gelişimini görebiliyoruz.

    2. Bütün Spider-Man çizgi romanlarının bir özeti gibi

      Normalde filmlerden dolayı herkes Peter ile MJ, Gwen, Harry ile daha ilk zamanlarda lisede tanıştığını düşünüyor ama aslında Peter, Gwen ve Harry ile 31. sayıda üniversitede tanışmışken MJ ile 42. sayıda tanışıyor. Kötü karakterlere gelecek olursak ilk 10 sayıda birçok önemli kötü karakter ile karşılaşıyor. Dizide ise neredeyse bütün bu karakterler aynı anda varken hepsi için yazılan dolu hikaye ile hepsini izlemesi ayrı keyifli oluyor.

    3.Muhteşem hikaye

      Spectacular Spider-Man Peter'ın lise yıllarını anlatıyor, hikayemiz ise Peter'ın Spider-Man olmasından birkaç ay sonrasından başlıyor bu vesile ile daha amatör bir Spider-Man görüyoruz. Ama bu 26 bölümde Spider-Man çizgi romanlarından çok aşina olduğunuz Sinister Six'ten Venom'a Spider-Man için önemli olan birçok hikayeyi çizgi dizinin kendine özgü hikaye anlatımı şekliden izliyoruz. Bu sayede hem Spider-Man çizgi romanı okurken hem de farklı bir hikaye ile karşılaşıyoruz.

     

    4. Büyük güç büyük sorumluluk getirir

      Güncel Spider-Man filmlerinde Peter'ın daha sorumsuz davranması ve filmler ilerledikçe kötü karakterlerin bile Spider-Man değilde Iron-Man kötüsü olmasından dolayı Spider-Man odaklı hikayeden çok Marvel Evreni odaklı bir hikayeyi takip ediyoruz. Ama 2018 yılında çıkan PS4 oyunu ve Into the Spider-Verse filmi ile bize Spider-Man odaklı bir hikaye anlatmanın çokta zor olmadığını tekrar gösterirken ana odağını Spider-Man'in yanında maskenin altındaki kişiye de çekerek daha içimizden bir hikayenin ortaya çıkmasını sağlamıştı. Spectacular Spider-Man'e gelcek olursak Peter'ın daha ilk zamanlarını anlattığından Spider-Man'in yaşadığı zorlukların yanında Peter'ında yaşadığı zorluklara değinmesi ile izlemesi daha keyifli ve daha anlamlı bir hikaye ortaya çıkartıyor.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.