Kendi Markasını Oluşturan Başarılı Kadınlar : Ala Tokel - Ala Makeup Studio

Kendi Markasını Oluşturan Başarılı Kadınlar : Ala Tokel - Ala Makeup Studio
  • 5
    0
    1
    1
  •  Herkese merhaba ! Umarım hepiniz için güneş yerinde ve heer şey yolundadır. Bugün sizlere kadın girişimciler ve kendi markalarını yaratma süreçleri hakkında yazmak istiyorum. Hepimizin bildiği üzere dünyada yüzyıllardan beri süregelen bir cinsiyet ayrımcılığı var. Her ne kadar hala bu konuyu tartışıyor olmaya utansam bile , kadınlar asla yalnız yürümeyecek, birbirimizin hep destekçisi olacağız. Son zamanlarda görmekten çok mutlu olduğum bir şey var, o da kadın girişimcilerin kendi markalarını oluşturması ve iş dünyasında yerlerini almaları. Bu isimlerden biri de Ala Tokel. Hepimize ilham olması ve belki de birbirimizden güç almamız gerektiğine inandığım için gelin Ala'ya ve markasının gelişim sürecine gelin beraber göz atalım.

     

    Ala Tokel henüz 26 yaşında , Baktığımızda kendi markasını oluşturmak , bir de üstüne bu markanın Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bir kaç şubesini açmak için oldukça genç. Buna rağmen hem markasından çıkan işler hem de stüdyolarının tasarımıyla oldukça başarılı bir kadın girişimci olmaya devam ediyor. Sadece kendisi kadın girişimci olmakla kalmıyor, bunun yanında farklı şehirlerde açtığı şubelerdeki anlaşmalarını da sadece kadın girişimciler ile yapıyor. Aynı zamanda çalışan bünyesinde çok yetenekli , sezonun trendlerini takip eden makyaj ve tırnak sanatçıları bulunduruyor. Hep söylerim , yine söylüyorum. Kız kardeşlik her zaman kazanacak , birbirimizi desteklediğimiz sürece de bu asla değişmeyecek. Belki bakmak , ilham almak istersiniz diye stüdyodan çıkan birkaç işi aşağı bırakıyorum. Bakalım sevecek misiniz ? 

     Biraz da stüdyonun iç mekan tasarımı hakkında konuşalım. Çünkü en az yapılan işler kadar mekanın tasarımı da etkileyici ve ilgi çekici duruyor. Bir mekana girdiğimizde kendimizi özel hissetmek isteriz , özellikle de bu mekan kendimizi daha güzel hissetmek için gittiğimiz bir yerse bu istek iyice artar. Biraz gerçek hayattan kopmak, farklı bir diyarda gibi davranmak bize iyi gelir. Ala makeup studio ise bu konuda tam puan alacak bir iç mekan tasarımına sahip. Stüdyonun her bir odası farklı konseptte tasarlanmış , girdiğiniz her oda sizi ayrı bir dünyaya davet ediyor. Günümüzde her ne kadar minimalist mobilyalar tercih ediliyor olsa da Ala mobilya seçimlerini de maksimalizimden yana kullanıyor. Stüdyoda her rengi , her deseni görebiliyoruz. Çeşitli bitkiler ,neon duvar yazıları ve çiçek desenli duvar kağıtları her stüdyonun adeta kimliğini oluşturuyor. Neon duvar yazılarının hepsinde çok güzel hayat mottoları yer alıyor. Farklı ayna tasarımları ve çerçeveler ise konseptlere göre seçilip mekanı tamamlıyor. Açıkçası her yerde aynı tip tasarımlar görmekten artık hepimiz bunaldık, Orijinal fikirleri her zaman çok seviyorum ve destekliyorum. Farklı stüdyolardan iç mekan tasarımlarını da buraya ekliyorum. Ben hepsine bayıldım , siz ne diyorsunuz sevdik mi çok mu karışık ?? 

       Kadınlardan ilham almayı her zaman çok seviyorum. Her birimiz çok değerliyiz ve her şeyi yapabilecek güçteyiz. Önemli olan bir adım atmak ve o adımın ardından korkmadan , yılmadan ilerleyebilmek. Güzel işler yapan, bildiğim ya da henüz bilmediğim her kadını gönülden destekliyorum. Ala da onlardan biri. Çünkü zevkini, ilgisini ve azmini karşı tarafa çok güzel yansıtabiliyor. Başka bir ilham aldığımız kadın girişimcimizin hikayesinde görüşmek üzere, o zamana kadar who run the world GIRLS!


    Yorumlar (1)
    • peki bu kadın girişimcileri yazarken arka planda sermaye olarak bulunan bir aileden söz edebilir miyiz? ailesinin imkanlarını kullanma olacağı bulunan şanslı insanların işlerinden söz edip kadınlara ilham olarak söz etmek çok kolay. sıfırdan girişimci kadınlar görmek benim için daha ilham alınası çünkü çoğu insan ailesinin olanaklarını kullanacak şansa sahip değil. girişimci kadın olmakta sınıfsal diyebilir miyiz? yine de kendisine başarılı bi girişimci olduğu için tebrik ederim.

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.